La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 14 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1. Etapa se va juca, insa va fi una acoperita in doliu, dupa cele peste 130 de victime cauzate de atentatul terorist de vinerea trecuta din Paris.

Etapa incepe chiar vineri, cu meciul dintre Nice si Lyon. Locul 2 OL, la 10 puncte insa de PSG, care pare ca si-a acaparat deja titlul. Nice e pe 6 si lupta va fi una deschisa. 2-1 Nice in ultimul joc direct. 3 victorii pentru OL in ultimele 5 jocuri, doar 2 pentru Nice. Gueida Fofana, Nabil Fekir si Aldo Kalulu inca lipsesc de la oaspeti.

Echipe de start:

Nice: Hassen- Hult, Marchand, Baysse, Pied- Seri, Mendy, Koziello- Arfa- Germain, Mendy.

OL: Lopes- Jallet, Gonalons, Mbiwa, Morel- Ferri, Tolisso, Darder- Valbuena- Beauvue, Lacazette.

Sambata incepem ziua cu Lorient – PSG, meci care incepe de la 18. PSG e lidera incontestabila in Franta, cu 35 de puncte, 10 peste Lyon, locul 2. Cu Lorient lucrurile pot sta la fel de usor. Ultimul meci direct a fost un 3-1. Lorient nu are totusi nicio infrangere in 5 jocuri, ultimul esec venind in 9 octombrie cu Brest, meciul fiind amical, 0-2. PSG a pierdut recent cu Real, 0-1 in Liga. Ramane de vazut cum se vor intoarce vedetele parizienilor dupa tragicele atentate de vinerea trecuta, in care peste 130 de morti au fost inregistrati.

Echipe de start:

Lorient: Lecomte- Goff, Toure, Kone, Gassama- Guerreiro, Ndong, Bellugou, Jouffre- Moukandjo, Jeannot.

PSG: Trapp- Aurier, Silva, Luiz, Maxwell- Rabiot, Stambouli, Matuidi- Maria, Ibrahimovic, Moura.

Restul meciurilor de sambata vor avea loc de la ora 21. Bastia – Gazelec Ajaccio este primul, un mare derbi al Corsicai. Locurile 15 si 18 din Franta. Doar de 2 ori s-au intalnit cele 2, in amicale ambele dati. 0-0 si 2-2 au fost scorurile. 3 infrangeri in 5 jocuri gazdele, 3 victorii la rand Gazelec, cu Reims, Bordeaux si Nice.

Echipe de start:

Bastia: Leca- Marange, Modesto, Squillaci, Cioni- Fofana, Cahuzac- Palmieri, Ngando, Ayite- Brandao.

Gazelec: Maury- Coeff, Filippi, Brechet, Martinez- Ducurtioux, Moigne, Djokovic- Larbi- Boutaib, Zoua.

Guingamp – Toulouse este urmatorul joc din L1. Locurile 12 si 19 din Franta, alb-violetii cu Mihai Roman in lot avand un start negru de sezon. 3 egaluri in 5 jocuri gazdele, 3 infrangeri pentru oaspeti, care nu au mai castigat din 28 octombrie, 4-3 in Cupa cu Auxerre. 2-1 Guingamp in ultimul joc direct. De 5 ani nu au mai castigat cei din Toulouse in fata ros-negrilor din L1.

Echipe de start:

Guingamp: Lossl- Leveque, Sorbon, Kerbrat, Jacobsen- Benezet, Sankhare, Mathis, Salibur- Privat, Briand.

Toulouse: Ahamada- Ninkov, Biyik, Tisserand, Matheus- Akpro, Didot, Somalia- Yedder, Trejo- Braithwaite.

Mergem mai departe cu jocul dintre Monaco si Nantes. Meci cu vechi istorii in Franta, in special in prima liga, ambele avand un palmares bogat pentru Ligue 1. Locurile 9 si 10 in L1 acum, 1-0 in ultimul joc direct pentru gazdele de pe Louis II. 3 victorii in 5 meciuri pentru acestea, 3 infrangeri pentru Nantes, care nu are o forma prea buna. Gazdele joaca si in UEL, acolo unde au facut ultime 2 meciuri bune, 1-1 la Qarabag si 1-0 tot cu acestia, acasa. Fabio Coentrao se intoarce pe teren in acest joc.

Echipe de start:

Monaco: Subasic- Coentrao, Carvalho, Raggi, Toure- Pasalic, Toulalan- Sharawy, Moutinho, Silva- Carrillo.

Nantes: Riou- Sabaly, Djidji, Cana, Moimbe- Thomasson, Toure- Iloki, Bammou, Elandi- Sightorsson.

Montpellier – Reims este penultimul joc de sambata seara. Locurile 17 si 14 pentru doua echipe cu un start mediocru de sezon. 3-1 pentru gazde in ultimul joc direct. 5 infrangeri la rand pentru Reims, un adevarat record in Franta la acest moment! Montpellier are macar 2 victorii in tot acest rastimp. Sanson de la gazde si Prince Oniangué de la Reims se vor intoarce pe teren dupa accidentari mai lungi.

Echipe de start:

Montpellier: Pionnier- Bensebaini, Congre, Hilton, Deplagne- Martin, Remy- Roussillon, Boudebouz, Ninga- Yatabare.

Reims: Agassa- Traore, Mandi, Weber, Signorino- Kankava, Devaux- Diego, Oniangue, Preville- Ngog.

In fine, ultima partida de sambata este intre Troyes si Lille, de la 21. Locul 20 si 16, gazdele fiind codasa Frantei, nevand pana acum nicio victorie in 13 etape. 5 infrangeri la rand pentru ei, cu Lorient, Lyon, Lille, Bordeaux si Nantes. 3 egaluri Lille in 5 jocuri, ultima victorie venind in 28 octombrie cu Troyes chiar, in Cupa Frantei. 2-1 pentru Lille in ultimul meci direct.

Echipe de start:

Troyes: Bernardoni- Dabo, Saunier, Veskovac, Pereira- Ayasse, Pi- Camus, Nivet, Darbion- Jean.

Lille: Enyeama- Corchia, Civelli, Basa, Sidibe- Balmont, Mavuba- Nangis, Obbadi, Bautheac- Tallo.

Mergem duminica acum, cu prima partida, care se joaca intre Caen si Angers, incepand cu ora 15. Doua echipe extrem de surprinzatoare in acest debut de sezon, locurile 3 si 4 din L1 chiar. 1-1 ultim meci direct, intr-un amical, in luna iulie. 3 infrangeri pentru gazde in 5 jocuri, la fel si pentru Angers, care le au insa la rand, cu Rennes, Monaco si Tours.

Duminica de la 18 este programat Rennes – Bordeaux. Un meci intre locurile 8 si 11 din L1. 2 victorii au ambele in ultimele 5 jocuri. 1-1 in ultimul joc direct. Oaspetii au si meciuri in Europa League, in ultimele 2 jocuri fiind inregistrate un egal, 1-1, si o infrangere, 0-1, ambele cu Sion. Bretonii au in acest an miza ocuparea unui loc de cupa europeana.

In fine, epilogul etapei are loc intre Saint-Etienne si Marseille, meci de mare rasunet altadata, intre doua echipe cu poate cele mai bune palmarese din L1. Va fi o atmosfera de senzatie pe Geoffroy Guichard, 2-2 fiind ultimul meci direct. Locurile 5 si 13 din clasament acum. ASSE are 3 victorii in 5 jocuri, OM la fel, cu Braga, Nantes si Lille. OM trebuie sa recupereze foarte multe puncte pierdute in acest debut de sezon, o victorie la alb-verzi fiind chiar obligatorie.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.