In acest week-end este programata etapa cu numarul 13 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Totul incepe vineri de la 21.30, cu meciul dintre Hamburg si Borussia Dortmund. Altadata meci derbi, cu pretentii la titlu din partea ambelor. Acum, gazdele au ajuns echipa care in ultimii ani se tot lupta la retrogradare, iar Borussia e trupa care mai mereu e in umbra lui Bayern. 2 victorii in 5 meciuri pentru gazde, 5 victorii la rand pentru Borussia, care pare in mare forma. Ultima data au castigat in marele derbi al Ruhr-ului, 3-2 cu Schalke. Ultimul meci direct, 0-0. Hamburg tot a castigat in ultimele 2 dati. Dortmund are un 6-2 in 2013. Locul 2 pentru BVB, la 5 puncte de lider, locul 11 Hamburg.

Echipe de start:

HSV: Adler – G. Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Jung, Kacar, Holtby – N. Müller, Gregoritsch – Lasogga.

BVB: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Weigl, Castro – H. Mkhitaryan, Aubameyang, Reus.

Continuam sambata cu primele partide, incepand cu ora 16.30. Frankfurt – Leverkusen este primul din ele. Farmacistii sunt pe 8, iar gazdele sunt pe 12. Ultimul meci direct, un 2-1 pentru Eintracht. O singura victorie pentru ei in ultimele 5 jocuri, un 2-1 la Hanovra. 3 infrangeri la rand apoi pentru Bayer, cu Koln, Roma si Wolfsburg. Boeder, Jedvaj si Papadopoulos lipsesc de la Bayer.

Echipe de start:

Eintracht: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Stendera, Medojevic – Aigner, Meier, Ignjovski – Castaignos.

Bayer: Leno – Boenisch, Toprak, Tah, Wendell – Kramer, L. Bender – Bellarabi, Kampl, Calhanoglu – Hernandez.

Mergem mai departe cu meciul dintre Koln si Mainz. Locurile 7 si 9 din Germania. Ultim meci direct, 2-0 Mainz. 3 infrangeri in 5 meciuri pentru oaspeti, la fel si pentru Koln. Ambele au insa o victorie in ultimul joc, Koln 2-1 la Leverkusen, Mainz 2-0 cu Wolfsburg. Gazdele nu au niciun absent, Mainz nu poate conta pe Curci, Frei si Coto.

Echipe de start:

Koln: Horn – Risse, Maroh, Heintz, Hector – Osako, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt – Hosiner, Modeste.

Mainz: Karius – Brosinski, Balogun, Bungert, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Muto, Malli, De Blasis – Cordoba.

Al patrulea joc se decide intre Gladbach si Hanovra. Echipe care in acest an nu au impresionat, in special Hanovra, care este pe 15. Gazdele sunt pe 6, dar mult timp au dezamagit, la debut de sezon, cand au fost ultimii dupa 4 esecuri la rand. 2-0 Gladbach in ultimul joc direct. 3 victorii si 2 egaluri pentru ei in ultimele 5 partide. Ultima infrangere e departe in timp, pe 30 septembrie, 1-2 cu City in Liga. 4 infrangeri in 5 jocuri pentru Hanovra.

Echipe de start:

Gladbach: Sommer – Jantschke, A. Christensen, Brouwers, Wendt – Nordtveit, Dahoud – Traoré, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Hanovra: Zieler – H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Schmiedebach, S. Sané – Andreasen, Karaman, Prib – A. Sobiech.

Urmatorul meci le opune pe Stuttgart si Augsburg. Trupa lui Maxim e pe 16, in timp ce oaspetii din Bavaria sunt lanterna rosie a Bundesligii. 2-1 Augsburg in ultimul meci direct. 3 victorii Stuttgart in 5 jocuri, doar 2 pentru FCA. Romanul nostru nu e anuntat titular pentru sambata. Va fi un meci al suferintei, in care FCA va incerca sa scape de povara ultimului loc.

Echipe de start:

VfB: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié – Gentner, Kostic – Didavi – Ti. Werner, R. Kruse.

FCA: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max – Baier – Bobadilla, Kohr, Koo, Caiuby – Matavz.

Ultima partida de la 16.30 le pune fata in fata pe Wolfsburg si Bremen. Un duel al echipelor in alb si verde. Lupii sunt pe 3, iar Bremen pe 14, dupa un start mai mult decat neconvingator de sezon. 5-3 in ultimul meci direct pentru lupi, dupa un meci super spectaculos. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru gazde, 3 victorii pentru Bremen. Meci cu multa istorie in Germania, orgoliile fiind destul de mari in joc, mai ales intre cele doua galerii. Felipe si Sprenger sunt out de la WfL pentru acest joc.

Echipe de start:

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, M. Schäfer – Arnold, Luiz Gustavo – D. Caligiuri, Schürrle – M. Kruse – Dost.

Bremen: Wiedwald – Fritz, Galvez, Vestergaard, S. Garcia – Bargfrede – Bartels, Grillitsch, Junuzovic, U. Garcia – Ujah.

Sambata, ziua se incheie cu partida de la 19.30, dintre Schalke si Bayern, un meci cu orgolii imense, intre doua echipe fanion ale Germaniei. Mult timp, minerii s-au laudat ca sunt singura echipa care a marcat 5 goluri in poarta lui Bayern, dupa o partida din anii razboiului, 5-1. Lucrurile stau diametral opus acum, Bayern fiind regina Germaniei in ultimii ani incontestabil. Pe 5 este Schalke cu 20 de puncte la activ. Doua de 1-1 in ultimele jocuri directe. In 2011 se intampla ultima data ca alb-albastri sa treaca de Bayern, 1-0 in Cupa Germaniei. A mai fost un recent 5-1 pentru bavarezi. 4 victorii si un egal pentru ei recent, 3 infrangeri si 2 egaluri Schalke, care nu a mai castigat din 17 octombrie, 2-1 cu Hertha.  Gaudino, Gotze si Ribery din nou sunt indisponibili la oaspeti, in timp ce gazdele nu pot conta pe Santana, Nubel sau Giefer.

Echipe de start:

Schalke: Fährmann – Riether, Höwedes, J. Matip, Aogo – Goretzka, Kolasinac – L. Sané, M. Meyer – di Santo, Huntelaar.

Bayern: Neuer – Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Robben, T. Müller, Douglas Costa – Lewandowski.

Continuam duminica seria de meciuri din Germania, prima partida fiind Hertha – Hoffenheim, de la 16.30. Meci intre doua echipe in culori albe si albastru. Berlinezii sunt pe 4, oaspetii pe 17, avand un start catastrofal. 2-1 Hoffe in ultimul joc direct. 3 victorii in 5 jocuri gazdele, niciuna pentru Hoffe, care a gustat din cupa succesului ultima data pe 26 septembrie, 3-1 la Augbsurg. La oaspeti se intoarce Vargas din preliminarii CM 2018 unde a jucat pentru Chile. De la Hertha lipsesc Kraft, Stark si Ben-Hatira.

Echipe de start:

Hertha: Jarstein – Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Haraguchi, Darida, Cigerci – Kalou.

Hoffe: Baumann – Toljan, Süle, Bicakcic, J.-S. Kim – Rudy, Strobl, Polanski, Schmid – Volland, E. Vargas.

In fine, epilogul etapei e format din Ingolstadt – Darmstadt, duminica de la 18.30. Un duel pur al nou-promovatelor, dar si al echipelor care au facut prima data cunostinta in istorie cu Bundesliga. Si nu s-au facut de ras pana acum, gazdele fiind pe 10, iar Darm pe 13. Ultima data s-au intalnit in 2.Bundesliga, 2-2 in ambele dati, si tur si retur adica. O singura victorie pentru Ingol in 5 meciuri, 4-2 la Heidenheim in meci amical, tot una si pentru Darm, 2-1 cu Hannover pe prima scena.

Echipe de start:

Ingol: Özcan – Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner – P. Groß, Bregerie, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Lex.

Darm: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Rosenthal – Stroh-Engel.

Dan Alexandru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.