Etapa curenta din Primera Division va incepe sambata, campionatul spaniol pregatind o noua saptamana cu multe jocuri interesante si pline de spectaculozitate. Binenteles, in prim plan este marele El Clasico, intre Real Madrid si FC Barcelona.

Prima partida are loc sambata de la 17, intre Real Sociedad si FC Sevilla. Prologul etapei se joaca intre echipe de pe locurile 16 si 10, oaspetii fiind totusi in pana de idei in acest debut de sezon. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru ei, 4 din 5 pentru gazde, care au castigat ultima data pe final de octombrie, 4-0 cu Levante. 4-3 Sociedad in ultimul meci direct. Totusi, Sevilla etapa trecuta a castigat cu Real Madrid si are un moral excelent.

Echipe de start:

Real Sociedad: Rulli; C. Martinez, Reyes, I. Martinez, Berchiche; Bergara, Illarramendi; Prieto, Vela, Castro; Agirretxe.

Sevilla: Rico; Mariano, Rami, Andreolli, Tremoulinas; Krychowiak, N’Zonzi; Vitolo, Banega, Konoplyanka; Immobile.

Meciul de care o sa ne ocupam cel mai mult in acest week-end este binenteles Real – Barca! De la 19.15 va incepe jocul, sambata seara. Toata lumea se intreaba, evident, daca Messi va reveni direct in acest El Clasico, iar cele mai multe zvonuri il dau ca revenit, dar doar in postura de rezerva, probabil introdus in partea secunda. In locul sau va juca din prima Munir. Barca are 3 puncte avans in clasament, 27 fata de 24, dupa 11 etape. 2-1 in ultimul meci direct, pe Camp Nou. Ultima data pe Santiago Bernabeu insa, a fost 3-1 pentru Real. 3 victorii in 5 meciuri Real, 4 pentru Barca, care a pierdut ultima data demult, tot cu Sevilla, culmea, pe 3 octombrie. Asadar, cele 2 au ceva in comun, infrangeri mai mult sau mai putin recente cu andaluzii. Benitez nu se poate baza in atacul sau pe Benzema.

Echipe de start:

Real Madrid: Navas; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Rodríguez, Kroos; Isco, Bale, Ronaldo.

Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mathieu, Alba; Roberto, Busquets, Iniesta; Munir, Suárez, Neymar.

Continuam ziua cu meciul dintre Espanyol si Malaga, de la 21.30. Joaca locurile 13 si 17 din Spania. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru oaspeti, 2 pentru catalani. Ei au castigat ultimul meci direct cu 2-0. Gazdele au jucat recent un amical si au castigat la limita, 1-0 cu Blooming. Ultima victorie a Malagai a venit pe 24 octombrie, un 2-0 cu La Coruna.

Valencia joaca acasa in aceasta etapa in fata celor de la Las Palmas. Meciul incepe de la ora 23. Oaspetii sunt pe 18 si au fost ceva vreme lanterna rosie a Spaniei. Vale sunt pe 7 si sunt aproape de locurile de cupa europeana. Ultima data cele doua s-au intalnit in 2002, ultimul sezon al oaspetilor in La Liga. A fost 1-0 atunci pentru lilieci, care au invins Palmas si in toate celelalte 3 partide directe. 3 victorii din 5 pentru Valencia recent, 3 infrangeri pentru Palmas, care triumfa totusi etapa trecuta cu Sociedad, 2-0.

Echipe de start:

Valencia: Jaume; Barragan, Mustafi, Vezo, Gaya; Fuego; Cancelo, Parejo, Gomes, Bakkali; Alcacer.

Las Palmas: Varas; Simón, Aythami, Bigas, Garrido; El Zhar, Quevedo, Gómez, Viera; Dominguez, Araujo.

Celta Vigo, echipa care invingea Barcelona mai demult cu 4-1 acasa, joaca runda curenta la La Coruna, incepand cu ora 23.05. Meci intre locurile 4 si 9 din Spania, oaspetii chiar sperand anul acesta la o calificare miraculoasa in Liga Campionilor. 2-0 Vigo in ultimul meci direct. 4 egaluri pentru La Coruna in 5 meciuri recent, 2 victorii Vigo, cu Sociedad si Villarreal.

Echipe de start:

Deportivo La Coruna: Lux; Laure, Arribas, Sidnei, Navarro; Borges, Mosquera; Fede, Fajr, Gutierrez; Lucas.

Celta Vigo: Alvarez; Mallo, Gomez, Fontas, Jonny; Wass, Fernandez, Bergara; Orellana, Aspas, Nolito.

Granada – Athletic Bilbao este un meci interesant de duminica, ora de disputare fiind 19.15. Bascii sunt pe 8 si intr-o frumoasa revenire de forma, avand 5 victorii la rand in toate competitiile. Granada e pe 19, aproape codasa Spaniei, ultima victorie venind in august, un 2-1 cu Getafe. 0-0 in ultimul meci direct. Oaspetii sunt de departe favoriti in meci.

Echipe de start:

Granada: Andres; Lopes, Babin, Lomban, Biraghi; Perez, Krhin; Piti, Ustaritz, Ibanez; El Arabi.

Athletic Bilbao: Iraizoz; de Marcos, Gurpegui, Etxeita, Balenziaga; Benat, San Jose; Williams, Garcia, Zuloaga; Aduriz.

Un alt meci de remarcat duminica este intre Betis si Atletico de Madrid, de la ora 21.30. Meci interesant intre locurile 3 si 11 din Spania. Atletico inca spera sa mai ajunga primele 2, Barca si Real, putand profita de un esec al unei din ele in marele derbi de sambata. 3-0 in ultimul meci direct, meci amical in august. 2 victorii Betis in 5 meciuri, 3 pentru Madrid, care a pierdut ultima data in septembrie, pe 30, cu Benfica, 1-2 in Liga.

Echipe de start:

Real Betis: Adan; Piccinini, González, Westermann, Varela; Digard, Petros; Cejudo, van der Vaart, Joaquin; Castro.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Savic, Godin, Luis; Koke, Fernandez, Mendes, Carrasco; Martinez, Griezmann.

Duminica mai au loc jocurile Gijon – Levante de la 13 si Villarreal -Eibar de la 17.

Echipe probabile Villarreal – Eibar:

Villarreal: Areola; Mario, Bonera, Ruiz, Costa; Castillejo, Pina, Bruno, dos Santos, Suarez; Soldado.

Eibar: Xabier; Capa, Dos Santos, Echaide, Junca; Mauri, Pascual, Escalante, Saul; Borja, Enrich.

Etapa se inchide luni, cu jocul dintre Getafe – Vallecano, de la 21.30. Sa remarcam faptul ca romanul Razvan Rat de la Rayo s-a accidentat serios la umar zilele trecute si va lipsi cel putin o luna, daca nu chiar 2, de pe gazon. Rayo e pe 12 in Spania, dupa 11 etape.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.