ONJN a avut o reactie oficiala dupa ce mai multe informatii au aparut in ultima vreme in presa, conform carora mai multi jucatori din Liga 1, jucatori si chiar conducatori sau oficiali, pariaza ilegal.

Iata mai jos comunicatul oficial al Oficiului:

Urmare a unor articole apărute în presă cu privire la persoanele care apar pe listele ONJN, persoane care au jucat pe platforme de jocuri de noroc nelicențiate sau care nu dețin drept de operare, facem următoarele precizări:

Conform bazei de date a instituției noastre, există la acest moment un număr de peste 70.000 persoane, care sunt documentate că au încălcat dispozițiile art. 22 alin. 6 din OUG 77/2009. Această bază de date este documentată de către direcțiile de specialitate ale ONJN și are în vedere diverse criterii precum perioada de joc, rulajul, numărul de jocuri, sumele jucate si alte detalii.

Din verificările noastre peste 95% din persoanele verificate nu îndeplinesc condițiile de sancționare cu sancțiunea amenzii. Dorim să facem precizarea că nu intră în aria de interes sau de competență a ONJN aspecte care țin de profesia jucătorilor, situație familială, preferințe sau opțiuni de natură personală. Aceste detalii nu fac obiectul verificărilor efectuate de către ONJN. De asemenea, dorim să aducem o serie de clarificări asupra unui aspect ce a fost preluat greșit în mass-media, și anume: ONJN a depus plângere penală doar împotriva operatorilor care au fost documentați că au furnizat jocuri de noroc online pe piața din România, având in vedere dispozițiile art. 23 din OUG 77/2009.

Nu au fost depuse plângeri penale împotriva jucătorilor, iar în urma analizei noastre nu au fost identificate elemente care să necesite formularea de astfel de plângeri împotriva jucătorilor, așa cum a fost preluat greșit în diverse articole de presă.

 

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.