Serie A programeza o noua etapa, cea cu numarul 14, in stagiunea curenta a campionatului italian de fotbal, 2015/2016.

Primele 2 meciuri au loc azi, primul cu incepere de la ora 19, intre Torino – Bologna. Se intalnesc locurile 9 si 17 din Italia, gazdele avand acum  3 infrangeri in 5 jocuri, Bologna 3 victorii, pe de alta parte. 2-1 Bolo in ultimul joc direct. AC a avut un sezon cu multe suisuri si coborasuri pana acum. Cu o victorie, ei pot ramane in apropierea locurilor de Europa League.

Echipe de start:

Torino: Padelli; Bovo, Glik, Moretti; Peres, Acquah, Vives, Baselli, Molinaro; Quagliarella, Belotti.

Bologna: Mirante; Rossettini, Gastaldello, Maietta, Masina; Zapata, Diawara, Brighi; Mounier, Destro, Giaccherini.

Sambata, ziua se inchide la 21.45 cu partida dintre AC Milan si Sampdoria. Gazdele au pierdut saptamana trecuta in marele derbi cu Juve, 0-1, fiind acum pe 7, cu 20 de puncte. Samp e pe 12, a scapat recent de Zenga, antrenorul cu care au inceput anul si vor sa obtina prima victorie cu milanezii din 2012 incoace, 1-0 atunci, tot pe San Siro. 3 victorii din 5 pentru Milan, una singura pentru Samp, care nu ma castiga din 25 octombrie, 4-1 cu Verona atunci.

Echipe de start:

AC Milan: Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Cerci, Bacca, Niang.

Sampdoria: Viviano; Cassani, De Silvestri, Silvestre, Regini; Carbonero, Fernando, Barreto; Soriano; Muriel, Eder.

Mergem duminica, acolo unde vom trata mai multe meciuri care au loc de la ora 16. Primul are loc intre Roma si Atalanta. Locul 4 Roma vine dupa un esec mai mult decat usturator, 1-6 la Barcelona, in Liga. Atalanata e pe 10 si are pana acum un sezon caldut. 1-1 ultim meci direct. 3 infrangeri in 5 meciuri Atalanta, 2 victorii pentru Roma, care a castigat ultima data pe 8 noiembrie.

Echipe de start:

Roma: Szczesny; Maicon, Manolas, Rudiger, Digne; Nainggolan, Keita, Pjanic; Florenzi, Dzeko, Iturbe.

Atalanta: Sportiello; Masiello, Stendardo, Paletta, Bellini; Carmona, de Roon, Cigarini; Moralez, Denis, Gomez.

Tot de la 16 mai vorbim si despre Chievo – Udinese. Locurile 11 si 15 din Serie A, aproape vecine de clasament, avand in vedere ca veronezii au doar un punct peste cei din Udine. Trupa lui Thereau are doar o victorie in 5 jocuri, ca si Chievo de altfel, care a mai bifat in acest rastimp 3 infrangeri. Doua de 1-1 in ultimele 2 jocuri directe. Gazdele erau sa bata Juve in acest debut de sezon, dar apoi s-au stins la mijloc de clasament.

Echipe de start:

Chievo: Bizzarri; Frey, Gamberini, Cesar, Gobbi; Castro, Rigoni, Hetemaj; Birsa; Inglese, Meggiorini.

Udinese: Karnezis; Wague, Danilo, Felipe; Widmer, Agyemang-Badu, Lodi, Iturra, Edenilson; Thereau, Aguirre.

De la ora 16 vor mai avea loc 2 partide, si anume Frosinone – Verona si Genoa – Carpi.

De la ora 19, e programata partida Empoli – Lazio. Trupa lui Stefan Radu abia s-a calificat in primavara Europa League, dupa o victorie joi cu Dnepr. Radu a incheiat jocul chiar in postura de capitan. Doua victorii in 5 jocuri pentru oaspeti, care vor juca la Empoli cu o trupa care a strans tot 2 victorii in acelasi rastimp. 4-0 Lazio in ultimul joc direct. Fundasul roman nu e anuntat titular maine.

Echipe de start:

Empoli: Skorupski; Laurini, Tonelli, Costa, Rui; Zielinski, Maksimovic, Buchel; Saponara; Livaja, Maccarone.

Lazio: Marchetti; Basta, Hoedt, Gentiletti, Lulic; Milinkovic-Savic, Biglia, Mandziuk; Anderson, Djordjevic, Keita.

Duminica ziua se incheie de la 21.45 cu jocul dintre Palermo si Juve. Juve vine din postura de proaspat calificata in primavara Ligii, dupa 1-0 acasa cu City, acum 2 zile. In campionat, ei si-au revenit usor, dupa o victorie cu Milan acum 7 zile, tot 1-0. Batrana Doamna e pe 6, la 9 puncte de liderul Inter. Palermo e pe 14, cu 15 puncte. 1-0 Juve in ultimul joc. 4 victorii in 5 jocuri Juve, doar una singura Palermo, cu Chievo, 1-0, acum 2 etape.

Echipe de start:

Palermo: Sorrentino; Struna, Goldaniga, Gonzalez, Lazaar; Hiljemark, Jajalo, Chochev; Brugman, Vazquez; Gilardino.

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra; Sturaro, Marchisio, Pogba; Hernanes; Mandzukic, Dybala.

Luni, ziua incepe cu partida dintre Sassuolo si Fiorentina, la ora 20. Fostul lider merge la o echipa surpriza a acestui inceput de an, fiind pe locul 5, cu 22 de puncte. Firenze e acum pe 3, cu 28 de puncte, 2 mai putine ca liderul Inter. 3 victorii in 5 meciuri Fiorentina, 2 pentru Sassuolo. Joi seara, italienii au facut 2-2 la Basel in UEL, ramanand cu sanse la calificarea in primavara europeana. 3-1 ultim meci direct pentru formatia viola. Tatarusanu, ca de obicei in ultima vreme, e anunta titular.

Echipa de start:

Sassuolo: Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Duncan; Falcinelli, Defrel, Sansone.

Fiorentina: Tatarusanu; Tomovic, Gonzalo, Astori, Alonso; Valero, Suarez, Vecino; Kalinic, Babacar, Fernandez.

Epilogul este si marele derbi al etapei, intre Napoli si Inter de la 22. Locurile 1 si 2 din Italia, despartite de doar 2 puncte. Napoli a castigat joi cu 1-0 la Brugge in Europa League, singurul gol fiind marcat de Chiriches, revenit dupa mult timp in prima echipa. Veche istorie a meciurilor directe intre cele doua, ultima partida fiind egala, 2-2. 4 victorii la rand Napoli, 4 victorii in 5 jocuri Inter, ultimul fiind un esec, 0-1 cu Milan in meci amical. Se anunta o atmosfera de foc pe San Paulo, iar romanul Vlad Chiriches cel mai probabil va juca in primul 11, ceea ce e o veste de zile mari.

Echipe de start:

Napoli: Reina; Soderlund, Albiol, Chiriches, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Higuaín, Insigne.

Inter Milan: Handanovic; Nagatomo, Miranda, Murillo, Alex; Melo, Kondogbia; Biabiany, Jovetic, Ljajic; Icardi.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.