In acest week-end este programata etapa cu numarul 15 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Totul incepe vineri de la 21.30, cu meciul dintre Schalke si Hannover. Partida intre locurile 8 si 14 din Germania. Oaspetii si-au revenit usor-usor dupa o perioada foarte slaba, perioada in care erau pe ultimele locuri. Acum au urcat cateva locuri dupa victoria cu Ingolstadt de runda trecuta, scor 4-0. Schalke, pe de alta parte, are o singura victorie in 5 jocuri, 1-0 cu APOEL in Europa League. Ultim meci direct, 1-0 Schalke. De la gazde vor lipsi Giefer, Santana si Nastasic.

Echipe de start:

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Aogo – Goretzka, Geis – L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.

Hannover: Zieler – Sorg, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – S. Sané, Schmiedebach – Bech, Andreasen, Karaman – A. Sobiech.

Sambata de la 16.30 incepem sa prezentam o serie de mai multe jocuri. Primul este intre Gladbach si Bayern, un duel intre doua echipe europene. Bavarezii sunt lideri incontestabili cu 40 de puncte, in timp ce gazdele ocupa locul 4, cu 23 de puncte doar. 1-0 Gladbach ultim meci direct, Bayern necastigand in ultimele 3 meciuri cu alb-negrii. 5 victorii la rand Bayern, care in fine se poate baza pe Ribery, care a revenit la antrenamente dupa 9 luni de pauza!

Echipe de start:

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – G. Xhaka, Dahoud – Drmic, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Bayern: Neuer – Lahm, Benatia, J. Boateng, Rafinha – Javi Martinez, Xabi Alonso, Vidal – T. Müller, Lewandowski, Coman.

Hamburg – Mainz este urmatorul meci al zilei. Gazdele chiar au un sezon bun, dupa atatia ani de lupta la retrogradare. Ei sunt pe locul 7 acum, la egalitate cu Leverkusen de pe 6 si Schalke de pe 8. Mainz e pe 9, asa ca se anunta un meci foarte strans. 2-1 Hamburg in ultimul meci direct, HSV neputandu-se baza pe Adler, Diekmeier si Muller.

Echipe de start:

HSV: Drobny – G. Sakai, Djourou, Cleber, Ostrzolek – Jung, Holtby – N. Müller, Gregoritsch, Ilicevic – Schipplock.

Mainz: Karius – Brosinski, Bell, Bungert, Bengtsson – Baumgartlinger, Moritz – De Blasis, Malli, Jairo – Muto.

Continuam cu Ingolstadt – Hoffenheim, meci intre echipe din a doua jumatate a clasamentului. Hoffe este chiar ultima echipa a Germaniei, cu doar 9 puncte la activ si o singura victorie. Ingo a pierdut dur etapa trecuta cu Hannover, 0-4, dar vrea sa obtina a 3-a victorie in 5 jocuri. De doua ori s-au mai intalnit cele doua, Hoffe castigand in ambele dati, 2-1 si 1-0.

Echipe de start:

Ingo: Özcan – da Costa, M. Matip, B. Hübner, Levels – P. Groß, Roger, Morales – Lex, Hinterseer, Leckie.

Hoffe: Baumann – Strobl, Schär, Süle, J.-S. Kim – Schwegler, Polanski – Elyounoussi, Nad. Amiri, Zuber – Volland.

Koln cu Augsburg este urmatorul meci de care ne vom ocupa. Joaca locurile 10 si 16 din Germania, cu FCA in revenire dupa un egal cu vicecampioana Wolfsburg, 0-0. Koln are 3 egaluri in 5 meciuri, nemaicastigand un joc din 7 noiembrie, 2-1 la Leverkusen. 0-0 ultimul joc direct, FCK castigand ultima data in fata bavarezilor abia in 2011, 3-0. Gazdele nu au indisponibili, in timp ce Augsburg nu se poate baza pe Oettl, Hong si Kurz.

Echipe de start:

FCK: Horn – Risse, Maroh, Heintz, Hector – Osako, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt – Zoller, Modeste.

FCA: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max – Kohr, Baier – Esswein, Koo, Caiuby – Bobadilla.

In fine, Hertha – Leverkusen e ultimul joc de la 16.30, sambata la pranz in Germania. Meci intre doua echipe ce vor trage la cupele europene in acest sezon, gazdele pierzand greu cu Bayern etapa trecuta, in deplasare, scor 0-2, fiind pe 5 in Bundesliga, in timp ce farmacistii sunt chiar sub ei, la 2 puncte devans. 1-0 Leve ultimul joc direct, Hertha nemaicastigand din 2009 cu Bayer, 1-0 atunci. 3 victorii Hertha in 5 jocuri, berlinezii neputand conta pe Kraft, Stark si Schieber, golgheterul lor.

Echipe de start:

Hertha: Jarstein – Regäsel, Lustenberger, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Darida – Weiser, Haraguchi – Kalou, Ibisevic.

Bayer: Leno – Hilbert, Toprak, Tah, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Mehmedi, Brandt – Hernandez.

Ziua se incheie de la 19.30 cu partida dintre Wolfsburg si Dortmund, meci de mare interes in aceasta etapa. Sunt locurile 2 si 3 in Germania, principalele urmaritoare pentru Bayern la coroana de titlu, cel putin teoretic insa, avand in vedere ca bavarezii au 8 puncte avans fata de Borussia. Meci cu multa istorie in acelasi timp, 3-1 pentru lupi in ultimul joc direct. Dortmund a castigat pe 15 aprilie 2014 ultima partida, totusi acel 3-1 a fost in finala Cupei Germaniei. Lupii au 7 puncte mai putin ca Dortmund acum in clasament. Dante si Sprenger sunt out de la gazde, Bonmann si Sahin nu pot juca pentru galben-negri.

Echipe de start:

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Klose, M. Schäfer – Guilavogui, Arnold – Vieirinha, Schürrle – M. Kruse – Dost.

BvB: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Gündogan, Kagawa – Reus, H. Mkhitaryan – Aubameyang.

Duminica incepem ziua de la 16.30 cu Stuttgart – Bremen. Trupa lui Maxim a mai pierdut un meci runda trecuta, 1-4 cu Dortmund, avand acum 3 infrangeri la rand. VfB e pe 17 in clasament, urmand cel mai probabil un nou sezon in care se vor bate la retrogradare. Nici Bremen nu e departe anul asta, fiind pe 15, 3 puncte avans doar. 3-2 Stuttgart in ultimul joc direct. Maxim e anuntat rezerva.

Echipe de start:

VfB: Tyton – Schwaab, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Gentner – Rupp, Didavi, Kostic – Ti. Werner.

Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia – Bargfrede – Bartels, Fritz, Grillitsch, Junuzovic – Ujah.

Epilogul etapei se joaca intre Frankfurt si Darmstadt, de la ora 18.30. Locurile 13 si 12, asadar un meci echilibrat de pe acum se anunta. Va fi si primul dintre cele 2 in Bundesliga, avand in vedere ca oaspetii debuteaza in acest an pe prima scena. Eintracht nu a mai castigat din 24 octombrie, 2-1 la Hanover, in timp ce oaspetii au gustat ultima data din cupa succesului pe 27 octombrie, 2-1 cu Hannover. Kittel si Meier vor lipsi de la gazde, Garics si Finger de la Darm.

Echipe de start:

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojevic, Reinartz – Aigner, Stendera, Gacinovic – Seferovic.

Darm: Mathenia – Jungwirth, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer, Gondorf – Kempe, Heller – Rosenthal – Wagner.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.