La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 17 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Etapa incepe chiar vineri, cu meciul dintre Nice si PSG. Viitoarea campioana incepe ea noua etapa de week-end, dupa ce a facut un pas stramb in etapa intermediara, 0-0 la Angers. A fost primul semi-esec dupa 4 victorii la rand. Nice se simte si ea bine anul acesta, fiind pe 5 cu 25 de puncte. 3-1 PSG ultimul joc direct, Nice castigand ultima data in 2012, tot acasa, scor 2-1.

Echipe de start:

Nice: Hassen- Marchand, Bodmer, Genevois- Hult, Koziello, Mendy, Pied- Seri- Arfa, Germain.

PSG: Trapp- Aurier, Silva, Luiz, Maxwell- Stambouli, Motta, Rabiot- Di Maria, Ibrahimovici, Cavani.

Sambata incepem ziua la 18 cu partida dintre Lyon si Angers. OL s-a facut de ras acum 2 etape, dupa 2-4 acasa cu Montpellier, revenindu-si usor la Nantes, unde a remizat, 0-0. Angers e in forma si e pe 3, cele doua fiind vecine de clasament, deoarece lyonezii sunt pe 4, cu un punct mai putin. E prima intalnire directa intre cele 2, avand in vedere ca Angers e debutanta pe prima scena a Frantei.

Echipe de start:

OL: Lopes- Bedimo, Morel, Kone, Tolisso- Darder, Gonalons, Ferri- Ghezzal, Lacazette, Valbuena.

Angers: Butelle- Manceau- Traore, Thomas, Andreu- Ndoye, Saiss, Mangani- Sunu, Ketkeophomphone, Camara.

Bastia – Monaco este primul meci de la 21. Monegascii nu traverseaza o perioada prea placuta, fiind aproape de eliminarea din Europa League si iesind din top4 in Franta. Bastia e pe 16, dar se anunta deja o atmosfera incendiara la joc. Monaco e acum a 6-a, la un punct totusi de locul 4. 3-0 Monaco ultimul joc direct, de altfel Bastia nemaicastigand in fata alb-rosilor din 2012. 2 victori in jocuri are Bastia, care nu se poate baza pe Kamano si Djiku.

Echipe de start:

Bastia: Leca- Marange, Peybernes, Modesto, Cioni- Fofana, Mostefa- Palmieri, Ngando, Ayite- Raspentino.

Monaco: Subasic- Toure, Raggi, Carvalho, Coentrao- Fabinho, Bakayoko, Pasalic- Silva, Traore, Costa.

Caen – Lille este un nou meci interesant de sambata seara. Doua victorii in 5 jocuri pentru gazde, care sunt pe 2 si sunt marea surpriza placuta a acestui sezon. Lille si-a mai revenit dupa 1-0 cu Saint-Etienne, dar tot sunt pe 18 in L1, cu 17 puncte. 1-0 Lille in ultimul joc direct, acestia avand 3 egaluri in 5 meciuri, spre deosebire de cele 2 victorii ale gazdelor de maine.

Echipe de start:

Caen: Vercoutre- Alhadhur, Silva, Yahia, Appiah- Feret, Seube, Delaplace- Bessat, Delort, Rodelin.

Lille: Enyeama- Corchia, Civelli, Basa, Sidibe- Mavuba, Balmont- Benzia, Boufal, Bautheac- Guillaume. 

Un nou meci de vazut este si Gazelec Ajaccio – Nantes. Locurile 13 si 10 din Franta, canarii realizand recent un 0-0 pretios cu Lyon. Gazelec si-a revenit rapid dupa startul negru de sezon, cu etape la rand fara victorii sau chiar puncte. De doua ori s-au mai vazut cele 2, echipele impartindu-si victoriile, 2-1 Nantes in 2013 si 3-1 Ajaccio in 2012, ambele in Ligue 2. Moimbe, Thomasson, Gomis si Rongier nu pot evolua la galben-verzi.

Echipe de start:

Gazelec: Guerin- Sylla, Brechet, Filippi, Coeff- Djokovic, Moigne, Ducurtioux- Larbi- Zoua, Boutaib.

Nantes: Dupe- Dubois, Vizcarrondo, Cana, Sabaly- Deaux, Toure- Iloki, Bammou, Audel- Sightorsson.

Sambata, ziua se incheie, tot de la 21, cu jocurile Reims – Troyes si Toulouse – Lorient.

Duminica, ziua incepe de la 15 cu Marseille – Montpellier. Oaspetii de duminica au castigat acum 2 etape surprinzator cu 4-2 acasa la Lyon. Acum, ei vor incerca o alta surpriza, acasa la OM, echipa ce pare in mare revenire de forma. 2-1 Montpellier in ultimul joc direct. OM are 3 victorii in 5 jocuri, exact ca si Montpellier, care pierdea totusi acum 2 zile, 0-2 cu Ajaccio.

Echipe de start:

OM: Mandanda- Mendy, Rekik, N Koulou, Djedje- Diarra, Isla- Nkoudou, Cabella, Ocampos- Batshuayi.

Montpellier: Pionnier- Dabo, Hilton, Congre, Bensebaini- Remy, Martin- Sanson, Boudebouz, Roussillon- Ninga.

Bordeaux – Guingamp este jocul de la ora 18 de duminica. Locurile 17 si 14 din Franta, ambele avand un start de sezon foarte slab. 3 infrangeri la rand au bordelezii, 3 infrangeri in 5 jocuri au oaspetii. Doi de 1-1 in ultimele 2 jocuri directe. Bretonii au fost invinsi acum un an cu 5-1 pe Chaban-Delmas, neavand asadar amintiri prea placute. Ultima victorie a lui Bordeaux a fost pe 8 noiembrie, 3-1 cu Monaco.

Echipe de start:

Bordeaux: Carrasso- Contento, Sane, Yambere, Guilbert- Plasil, Saivet, Poko- Maurice, Crivelli, Khazri.

Guingamp: Lossl- Jacobsen, Kerbrat, Sorbon, Leveque- Coco, Cardy, Sankhare, Benezet- Dembele, Privat.

Epilogul etapei are loc la 22, intre Saint-Etienne si Rennes. Gazdele sunt pe 7, iar bretonii pe 9. Trei puncte avans pentru alb-verzi. Trei de 0-0 la rand intre cele doua. 3-1 ca ultima victorie a fost pentru Rennes. 3 infrangeri in 5 jocuri ASSE, doua egaluri la rand Rennes, ambele 2-2, cu Reims si Bordeaux.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.