Serie A programeza o noua etapa, cea cu numarul 15, in stagiunea curenta a campionatului italian de fotbal, 2015/2016. 

Primul joc are loc vineri de la 21.45 si este un mare derbi, intre Lazio si Juventus. Batrana Doamna este campioana en-titre si pare in mare revenire de forma, dupa 4 victorii la rand. 2 infrangeri in 5 jocuri are Lazio, care e pe 10 in Serie A si are un an mediocru. 2-0 Juve in ultimul joc, in Supercupa Italiei din vara. Romanul Radu e anuntat titular in acest important meci.

Echipe de start:

Lazio: Marchetti; Basta, Mauricio, Hoedt, Radu; Candreva, Mandziuk, Biglia, Lulic; Milinkovic-Savic; Djordjevic.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Cuadrado, Sturaro, Marchisio, Pogba, Evra; Dybala, Mandzukic.

Mergem mai departe sambata, cu prima partida a zilei, intre Torino si AS Roma. Meci intre locurile 8 si 4 in Serie. Romanii au ramas acum la 4 puncte de liderul Napoli, 27 fata de 31 de puncte. Torinezii sunt in revenire de forma, dupa 3 victorii la rand, cu Cesena, Bologna si Atalanta. Roma are 2 infrangeri la rand, cu Atalanta si Barcelona, ultima un 1-6 urias. 1-1 in ultimul meci direct.

Echipe de start:

Torino: Padelli; Bovo, Glik, Moretti; Peres, Acquah, Vives, Baselli, Molinaro; Quagliarella, Belotti.

Roma: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Castan, Digne; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Iturbe, Dzeko, Falque.

Inter – Genoa incheie ziua de sambata, incepand cu ora 21.45. Inter e pe 2 dupa ce a pierdut luni seara marele derbi de locul 1 cu Napoli, scor 1-2. Genoa este pe 15 dupa un start de sezon catastrofal. 3-2 Genoa in ultimul meci direct. 3 egaluri in 5 jocuri Genoa, 3 victorii are Inter, care totusi a pierdut ultimele 2 jocuri la rand, cu Napoli si AC Milan, ultimul un amical.

Echipe de start:

Inter Milan: Handanovic; D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Juan Jesus; Guarin, Medel, Brozovic; Perisic, Icardi, Ljajic.

Genoa: Perin; Izzo, Burdisso, Ansaldi; Figueiras, Rincon, Costa, Laxalt; Lazovic, Perotti, Gakpe.

Duminica ziua incepe cu Bologna – Napoli, de la 13.30. Noua lidera a Italiei spera la un nou titlu, primul dupa ce Maradona il cucerea personal pe precedentul. Meciul pare sa fie unul usor pentru oaspeti, care joaca impotriva locului 18 din Italia, cu doar 13 puncte la activ. 2 victorii in 5 jocuri Bologna, 6 victorii la rand Napoli, care au pierdut ultima data la Sassuolo, pe 23 august abia. Ultimul semi-esec a fost la Genoa, 0-0 pe 1 noiembrie.

Echipe de start:

Bologna: Mirante; Rossettini, Oikonomou, Gastaldello, Masina; Donsah, Diaware, Brighi; Rizzo, Destro, Giaccherini.

Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Higuain, Insigne.

De la ora 16, incepe o serie mai lunga de meciuri. Primul programat este cel dintre Fiorentina si Udinese. Gazdele au fost lidere ceva vreme in Italia, insa au pierdut ritmul in ultima perioada. Acum sunt pe 3 cu 29 de puncte, 2 mai putine ca liderul Napoli. Udine sunt pe 11 cu 18 puncte. 3 victorii la rand au alb-negrii, 3 egaluri la rand are Fiorentina. 2-2 in ultimul joc direct, la Udine. Tatarusanu e anuntat titular.

Echipe de start:

Fiorentina: Tatarusanu; Roncaglia, Rodriguez, Astori; Bernardeschi, Badelj, Vecino, Pasqual; Borja Valero, Ilicic; Kalinic.

Udinese: Karnezis; Piris, Danilo, Felipe; Widmer, Badu, Lodi, Iturra, Edenilson; Thereau, Aguirre.

Alte meciuri de la ora 16 sunt: Atalanta – Palermo, Frosinone – Chievo si Verona – Empoli.

De la ora 19 avem programat Sampdoria – Sassuolo. Meci care gaseste doua echipe diametral opuse ca stare de spirit. Avem locurile 14 si 6 in clasament. Oaspetii au facut multe surprize pana acum in sezon si spera chiar la cupele europene. Gazdele s-au despartit recent de Zenga, l-au angajat pe Montello, dar la debut, fostul manager de la Fiorentina a incasat un 1-4 usturator la Milan. Doua egaluri in ultimele jocuri directe. 3 infrangeri la rand au genovezii.

Echipe de start:

Sampdoria: Viviano; De Silvestri, Silvestre, Zukanovic, Regini; Ivan, Fernando, Barreto; Soriano; Muriel, Eder.

Sassuolo: Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Duncan; Defrel, Floro Flores, Sansone.

In fine, epilogul etapei are loc de la 21,45, intre Carpi si Milan. Milanezii sunt in forma dupa 4-1 cu Samp si 3-1 cu Crotone in Cupa. Sunt chiar 4 victorii la rand pentru baietii lui Mihailovici, si dupa cele cu Inter si Bari. Doua victorii la rand au si cele de la Carpi, cu Vicenza si Genoa. E primul meci direct intre cele doua, avand in vedere ca gazdele sunt nou-venite pe prima scena din Italia. Ultima infrangere pentru rossoneri a venit cu Juve, 0-1 in marele derbi de pe 21 noiembrie. Milan e pe 7 cu 23 de puncte, Carpi pe 19 cu 9.

Dan Alexandru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.