In acest week-end va avea loc etapa cu numarul 16 din cadrul campionatului englez de fotbal, Premier League.

Sambata de la ora 14,45 incepe etape cu jocul dintre Norwich si Everton. Gruparea din Liverpool e pe 9 in Anglia cu 22 de puncte, iar gazdele pe 16, cu 13 puncte. O singura victorie pentru ele in 5 jocuri, pe 7 noiembrie, un 1-0 cu Swansea. 2 victorii pentru Everton in acelasi rastimp. 2-1 in ultimul meci direct pentru Everton, care s-au intalnit recent, in octombrie, in Cupa Ligii.

Loturile formatiilor:

Norwich City: Kean, Rudd, Ruddy, Bassong, R Bennett, Martin, Olsson, Toffolo, Whittaker, Wisdom, Brady, Dorrans, Hoolahan, Howson, Mulumbu, O’Neil, Redmond, Tettey, Grabban, Jerome, Lafferty, Mbokani.

Everton: Howard, Joel, Stanek, Baines, Coleman, Funes Mori, Galloway, Holgate, Stones, Barkley, Barry, Besic, Cleverley, Gibson, Lennon, McCarthy, McGeady, Mirallas, Osman, Deulofeu, Kone, Lukaku, Naismith, Rodriguez.

Gruparea lui Florin Gardos, Southampton, joaca primul meci al zilei de sambata de la ora 17, in deplasare la Crystal Palace. Sfintii sunt pe 12, Palace pe 6, londonezii sperand deja la un loc de Europa League. 2 victorii in 5 jocuri au gazdele, 3 infrangeri sfintii, ultima victorie pentru ei venind pe 7 noiembrie. 1-0 Soton in meciul direct ultim.

Loturile formatiilor:

Crystal Palace: Hennessey, McCarthy, Speroni, Dann, Delaney, Hangeland, Kelly, Mariappa, Souare, Ward, Bolasie, Cabaye, Guedioura, Jedinak, Ledley, Lee, McArthur, Mutch, Puncheon, Zaha, Bamford, Campbell, Chamakh, Gayle, Wickham.

Southampton: K Davis, Gazzaniga, Stekelenburg, Bertrand, Caulker, Cedric, Fonte, Martina, McCarthy, Targett, Van Dijk, Yoshida, Clasie, S Davis, Isgrove, Mane, McQueen, Ramirez, Reed, Romeu, Tadic, Wanyama, Ward-Prowse, Juanmi, Long, Pelle, Rodriguez.

Manchester City, fosta lidera a Angliei, actualmente pe 3, la 3 puncte de liderul Leicester, joaca acasa cu galezii de la Swansea. Gruparea oaspete a scapat de fostul ei antrenor, Gary Monk, dupa 4 infrangeri in 5 jocuri. 3 victorii City in 5 partide, ultima data acum 2 zile cu Gladbach in Liga, 4-2. Tot 4-2 a fost pentru City in ultimul joc direct cu Swansea.

Loturile formatiilor:

Manchester City: Caballero, Hart, Wright, Clichy, Demichelis, Kolarov, Mangala, Otamendi, Sagna, Zabaleta, De Bruyne, Delph, Fernandinho, Navas, Roberts, Silva, Toure, Zuculini, Bony, Iheanacho, Sterling.

Swansea City: Fabianski, Nordfeldt, Tremmel, Alfei, Amat, Bartley, Fernandez, Naughton, Rangel, Tabanou, Taylor, Williams, Ayew, Britton, Cork, Fulton, Grimes, Ki, Lucas, Montero, Routledge, Shelvey, Sigurdsson, Barrow, Eder, Emnes, Gomis.

De la ora 17 mai avem programate 2 jocuri, Sunderland – Watford, cu Costel Pantilimon anuntat ca de obicei titular, si West Ham – Stoke.

De la 19.30 mai avem un meci sambata, intre Bournemouth si Manchester United. Acum o saptamana, gazdele castigau in deplasare la Chelsea, scor 1-0 si declansau o surpriza uriasa. United e pe 4 si a pierdut acum 3 zile calificarea in primavara Ligii, dupa 2-3 la Wolfsburg, mergand acum doar in primavara UEL. Bourne este pe 17 si va fi primul joc direct intre cele doua. 3 egaluri in 5 jocuri au baietii lui Van Gaal, pe care il paste demiterea daca nu va incheia cum trebuie acest an 2015.

Loturile formatiilor:

AFC Bournemouth: Allsop, Boruc, Holmes, Bennett, Cargill, Cook, Costa, Daniels, Distin, Elphick, Francis, Smith, Arter, Andrade, Gosling, MacDonald, O’Kane, Ritchie, Stanislas, Surman, Kermorgant, King, Murray, Rantie, Tomlin.

Manchester United: De Gea, Romero, Johnstone, Valdes, Darmian, Jones, McNair, Smalling, Varela, Blind, Carrick, Fellaini, Herrera, Lingard, Mata, Pereira, Schneiderlin, Young, Depay, Martial, Rooney.

Ziua de duminica incepe de la ora 15.30, cu meciul dintre Aston Villa – Arsenal. Londonezii sunt pe 2 si au reusit acum 2 zile calificarea in primavara Ligii, dupa 3-0 la Olympiakos. Villa e ultima in Anglia cu 6 puncte si doar o victorie, in timp ce tunarii sunt la 2 puncte de liderul Leicester. 4-0, 5-0 si 3-0 pentru Arsenal in ultimele 3 jocuri directe. In 2013 a castigat Villa ultima data, scor 2-1.

Echipe de start:

Villa: Guzan- Bacuna, Lescott, Okore, Hutton- Gueye, Sanchez, Veretout- Sinclair, Ayew, Agbonlahor.

Arsenal: Cech- Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal- Ramsey, Flamini- Walcott, Ozil, Campbell- Giroud.

Tot duminica avem un nou meci interesant, intre Liverpool si WBA, de la 18. Gazdele au suferit prima infrangere dupa 4 victorii la rand, saptamana trecuta cu Newcastle, scor 0-2, iar acum 2 zile a facut egal cu Sion in UEL, scor 0-0, fiind oricum deja calificata in primavara europeana. West Bromwich este pe 13 dupa un sezon caldut in Anglia. 0-0 in ultimul meci direct, Liverpool incercand in aceste zile sa il aduca pe Marco Reus de la Borussia Dortmund, despre care se spune ca a semnat deja un precontract pentru vara viitoare cu cormoranii.

Echipe de start:

Liverpool: Mignolet- Moreno, Lovren, Skrtel, Clyne- Can, Leiva, Henderson- Lallana, Firmino, Coutinho.

WBA: Myhill- Dawson, McAuley, Evans, Brunt- McManaman, Yacob, Fletcher, Morrison, McClean- Rondon.

Ultimul joc de duminica le pune fata in fata pe Tottenham si Newcastle, tot de la ora 18. Locurile 5 si 18 in Anglia, saptamana trecuta oaspetii reusind o mare victorie acasa cu Liverpool, scor 2-0. Spurs au castigat joi cu 4-1 in fata celor de la Monaco, calificandu-se en fanfare in primavara UEL. 3-1 Spurs in ultimul meci direct. 3 victorii Spurs in 5 meciuri, 2 pentru NUFC.

Echipe de start:

Spurs: Lloris- Rose, Vertonghen, Alderweireld, Walker- Dier, Dembele- Eriksen, Alli, Lamela- Kane.

NUFC: Elliot- Janmaat, Coloccini, Mbemba, Dummett- Sissoko, Anita, Colback, Wijnaldum- Jong- Cisse.

In fine, etapa se incheie luni (ora 22) cu marele meci intre Leicester – Chelsea. Sau ceea ce trebuia sa fie marele meci, daca Chelsea era si ea in top 4 si conta pentru titlu. Stim ca acest lucru nu se intampla, gruparea londoneza fiind acum pe 14. Totusi, o veste buna a venit acum cateva zile, cand Chelsea s-a calificat in primavara Ligii, dupa 2-0 cu Porto. In campionat, Leicester este uriasa lidera surpriza, cu 32 de puncte. Ultim meci direct, 3-1 Chelsea, care are 3 victorii in 5 meciuri, 4 avand gazdele de luni.

Echipe de start:

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Huth, Fuchs, Morgan; Albrighton, Kanté, Drinkwater, Mahrez; Ulloa, Vardy.

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Zouma, Rahman, Cahill; Willian, Pedro; Oscar, Matic, Fàbregas; Hazard.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.