Selecționata României a fost învinsă de reprezentativa Rusiei cu scorul de 30-27 (17-16), vineri, la Frederikshavn, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului Mondial.

Meciul a fost unul fara miza, avand in vedere ca Rusia era sigura de locul 1, iar Romania de locul 4, ultimul care asigura calificarea in optimi.

Scorul la pauza a fost strans, dupa o prima parte echilibrata. Rusia a înscris primul gol al partidei, dar apoi echipa noastră a preluat controlul jocului și s-a desprins la 3-1. Apoi, Rusia a egalat la 4, 5 si 6.

A fost mai apoi 12-10 pentru Rusia, pentru ca fetele noastre sa egaleze din nou, dar elevele lui Trefilov sa intre la cabine cu avantaj minim, 17-16.

Romania a marcat de 4 ori la rand dupa pauza, ducand scorul la 20-18. Am condus si la 3 goluri, 22-19, dar a venit apoi o noua cadere a sportivelor noastre, care 14 minute la rand nu au marcat!

S-a terminat 30-27, meritat pentru fetele din Rusia, care merg in optimi de pe primul loc.

Legat de antrenorul nostru, Thomas Ryde, trebuie sa spunem ca el a experimentat si in acest meci, fiind dupa partida multumit de faptul ca a gasit o formula buna in aparare cu Mica Bradeanu pe dreapta.

El este increzator ca va aduna toate aspectele pozitive din aceste 3 esecuri la rand si le va utiliza in optimi in meciul cu Brazilia. El si-a dorit foarte mult sa jucam cu Brazilia, nu cu Franta in optimi, iar dorinta i s-a implinit, Brazilia castigand dramatic (21-20) cu un gol de la mijlocul terenului, dupa ce Franta egalase cu 2 secunde inainte de final.

Iata marcatoarele noastre: Gabriella Szucs (1 gol), Adriana Nechita (4 goluri), Crina Pintea, Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu (2), Gabriela Perianu (1), Luciana Marin (1), Valentina Ardean-Elisei (6), Oana Manea, Ana-Maria Tănăsie (1), Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi (1), Laura Chiper (2).

Luni, în optimile de finală, România va întâlni echipa Braziliei, campioana mondială en titre, care a câștigat Grupa C.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.