La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 19 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1, ultima din 2015.

Etapa incepe chiar vineri, cu meciul dintre Nice si Montpellier. Meci intre locurile 5 si 13. Gazdele au totusi o serie neagra, cu 5 jocuri la rand fara victorie, ultima venind pe 20 noiembrie, 3-0 cu Lyon. Montepllier are 3 victorii in 5 jocuri. 2-1 Montpellier ultim meci direct. Nice a castigat ultima data in 2013, scor 2-0. Nice nu poate conta pe Pereira, Plea si Le Bihan.

Echipe de start:

Nice: Cardinale- Hult, Marchand, Bodmer, Pied- Seri, Mendy, Koziello- Mallmann- Germain, Arfa.

Montpellier: Pionnier- Deplagne, Hilton, Congre, Bensebaini- Sanson, Saihi, Martin- Boudebouz- Yatabare, Ninga.

Sambata incepe ziua cu partida dintre Caen si PSG. Joaca locurile 4 si 1 din Franta, PSG fiind aproape deja campioana. Diferenta dintre cele 2 este deja uriasa, 18 puncte avans pentru pariziei, care au castigat recent in Cupa Ligii, 1-0 cu Saint-Etienne. 4 victorii la rand are PSG, 1 singura victorie Caen in 5 jocuri, un 4-1 la Bordeaux pe 29 noiembrie. 2-2 ultim meci direct, Caen castigand ultima data in 2008, un 3-0 urias.

Echipe de start:

Caen: Vercoutre- Alhadhur, Silva, Youssef, Appiah- Feret, Seube, Delaplace- Bessat, Delort, Rodelin.

PSG: Trapp- Aurier, Silva, Luiz, Maxwell- Verratti, Motta, Matuidi- Maria, Ibrahimovici, Cavani.

Incepem seria meciurilor de la 21 cu Toulouse – Lille. Gazdele au trecut in Cupa recent cu 3-1 de Rennes, in deplasare, in timp ce Lille a eliminat-o si ea pe Laval, scor 1-0. 3 victorii din 5 are Toulouse, 4 victorii la rand Lille, o serie fantastica, in fata celor de la Laval, Lorient, Caen si Saint-Etienne. 3-2 alb-violetii in ultim meci direct.

Echipe de start:

TFC: Lafont- Matheus, Spajic, Tisserand, Somalia- Machach, Bodiger, Akpa- Trejo- Pesic, Yedder.

Lille: Enyeama- Corchia, Civelli, Soumaoro, Sidibe- Balmont, Mavuba, Obbadi- Boufal, Benzia, Bautheac.

Monaco merge in deplasarea de la Troyes, lanterna rosie a Frantei, ASM fiind pe 3 cu 31 de puncte, la egalitate cu locul 2, Angers. 2 victorii din 5 meciuri Monaco, ea fiind eliminata recent din Cupa, 0-3 la Bordeaux. 3 egaluri din 5 are Troyes, care pana acum nu a castigat in acest sezon francez. 2-1 Troyes ultim meci direct. Monegascii nu se pot baza pe Traore, Coentrao si Carillo.

Echiped de start:

Troyes: Bernardoni- Dabo, Veskovac, Saunier, Ngongca- Pi, Xavier, Ayasse- Cabot, Perea, Saada.

Monaco: Nardi- Fabinho, Raggi, Carvalho, Echiéjilé- Moutinho, Toulalan- Dirar, Lemar, Costa- Traore.

Vorbim si despre Guingamp – Rennes, doua echipe bretone in rosu si negru. Locurile 18 si 10, gazdele avand un sezon care le poate pune in pericol participarea si la anul in L1. 1 singura victorie Guingamp dupa 4 infrangeri la rand, victoria venind zilele astea cu Nice in Cupa, scor 3-2. Rennes nu a mai castigat din 6 noiembrie, 2-0 la Angers asadar, de peste o luna. 1-0 Rennes ultim meci direct. Doua echipe care se straduiesc sa incheie onorabil acest an 2015. Rennes a fost eliminata in Cupa de Toulouse, scor 1-3.

Echipe de start:

Guingamp: Lossl- Lemaitre, Sorbon, Kerbrat, Perreira- Benezet, Sankhare, Mathis, Coco- Privat, Salibur.

Rennes: Danze- Diagne, Armand, M Bengue- Fernandes, Andre- Grosicki, Doucoure, Dembele- Boga.

Tot sambata de la 21 mai au loc meciurile Lorient – Nantes si Bastia – Reims.

Duminica mai avem in program 3 meciuri, iata programul lor complet:

15.00: Saint-Etienne – Angers

18.00: Ajaccio – Lyon

22.00: Bordeaux – Marseille

Lyon incearca sa isi revina dupa o cadere de forma recenta, cu o victorie in deplasare la Ajaccio, locul 16. Saint-Etienne are un meci greu la Angers, locul 2, marea surpriza a anului in Franta, partida fiind practic deschisa oricarui rezultat, intre locurile 7 si 2 din L1. Bordeaux – Marseille este marea vedeta a etapei, ca derbi, locurile 14 si 9. Sigur ca locurile par slabe, mai ales ca altadata era meci de titlu. Bordelezii au trecut clar in Cupa recent, 3-0 cu Monaco si par in forma. Chaban-Delmas, ca stadion, va fi cu siguranta arhiplin duminica seara.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.