In acest week-end este programata etapa cu numarul 17 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga, ultima etapa inaintea pauzei de iarna.

Totul incepe vineri de la 21.30, cu jocul dintre Schalke si Hoffenheim. Meci intre locurile 8 si 17, intre doua echipe cu aceleasi culori, alb si albastru, oaspetii fiind fosta lanterna rosie a Germaniei. Schalke e pe 8 si lupta macar pentru Europa League. Minerii sunt la egalitate cu Leverkusen si Mainz. 3-1 Schalke ultim meci direct. 3 victorii pentru ei in 5 jocuri, doar una pentru Hoffe, runda trecuta, 1-0 cu Hannover.

Echipe de start:

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Kolasinac – Geis, Höjbjerg – L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.

Hoffe: Baumann – Kaderabek, Schär, Süle, J.-S. Kim – Strobl, Schwegler – Elyounoussi, Nad. Amiri, Schmid – Volland.

Incepem ziua de sambata cu meciul dintre Frankfurt si Bremen (ora 16.30). Locurile 14 si 15 din Germania, echipele avand o evolutie slaba in sezon. 4 infrangeri la rand au gazdele, 1 victorie in 5 jocuri au oaspetii, acum cateva zile chiar, 4-3 in Cupa la Gladbach. 1-0 Bremen ultim joc direct. Balayev si Anderson vor lipsi de la gazde, Husic si Busch sunt OUT de la Werder.

Echipe de start:

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Stendera, Russ – Aigner, Meier, Ignjovski – Seferovic.

Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, Sternberg – Öztunali, Fritz, Bargfrede, Grillitsch – Pizarro, Ujah.

Mergem mai departe cu partida dintre Hamburg si Augsburg. Locurile 9 si 13 din Germania, oaspetii scapand repede de subsolul clasamentului, in care au stat multe etape la debut de campionat. Ei sunt calificati si in primavara europeana, in UEL, acolo unde vor da piept cu Liverpool. 2-1 Hamburg ultim meci direct. 3 victorii in 5 jocuri pentru ei, care insa nu mai castiga de 2 etape. Augsburg are si ea tot 3 victorii in acelasi rastimp.

Echipe de start:

HSV: Adler – G. Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Jung, Holtby – N. Müller, Hunt, Ilicevic – Lasogga.

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Hong, Klavan, Max – Koo, Baier – Esswein, Ji, Caiuby – Bobadilla.

Borussia merge la Koln pentru a incerca o apropiere de Bayern, de care o separa si acum tot 5 puncte. FCK are 21 de puncte si e pe 10 in clasament. 4 victorii in 5 jocuri pentru trupa lui Tuchel, 3 egaluri in 5 partide pentru gazde, careu au castigat acum un an, scor 2-1. 0-0 totusi ultim meci direct. Dortmund a trecut zilele trecute in Cupa de Augsburg, scor 2-0.

Echipe de start:

FCK: Horn – Olkowski, Maroh, Heintz, Hector – Risse, M. Lehmann, Gerhardt, Bittencourt – Zoller, Osako.

BvB: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Weigl, Kagawa – H. Mkhitaryan, Aubameyang, Castro.

Hannover – Bayern este un nou meci interesant de la ora 16.30. Campioana a trecut greu de Darmstadt in Cupa, scor 1-0 dupa un super gol marca Xabi Alonso. Mai au 5 puncte bavarezii peste Borussia, in timp ce gazdele sunt pe 16, loc de baraj. 3-1 ultim meci direct. Din 2011 nu a mai castigat Hanovra in meci direct, era 2-1 atunci. Rafinha, Starke si Benatia nu pot juca la oaspeti.

Echipe de start:

Hanovra: Zieler – H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Gülselam, S. Sané – Karaman, Andreasen, Prib – A. Sobiech.

Bayern: Neuer – Kimmich, Javi Martinez, J. Boateng, Rafinha – Xabi Alonso – T. Müller, Vidal, Thiago, Coman – Lewandowski.

Ultimul joc de la pranz este programat intre Ingolstadt si Leverkusen. Locurile 11 si 6 din Bundesliga. Prim meci direct intre cele doua. Leve a avansat si ea in Cupa recent, dupa 3-1 la Unterhacing, Ingo pierdea acum o saptamana la Bayern, la limita totusi, 0-2. Leve va juca si ea in primavara UEL, acolo unde si-a aflat adversara recent, e vorba de Sporting.

Echipe de start:

Ingo: Nyland – da Costa, M. Matip, B. Hübner, Ro. Bauer – P. Groß, Roger, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Kachunga.

Bayer: Leno – Donati, Tah, Toprak, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Mehmedi – Kießling, Hernandez.

Sambata ziua se incheie cu jocul dintre Stuttgart – Wolfsburg. Trupa lui Maxim a trecut la limita de Braunschweig, scor 3-2, cu penalti ratat de roman si meci trecut in prelungiri. Gazdele sunt lanterna rosie in Germania, cu doar 12 puncte. Lupii verzi sunt pe 4 cu 26 de puncte. 3-1 Wolf meci ultim direct. 1 singura victorie in 5 jocuri svabii, 2 pentru lupi. Maxim e anuntat rezerva pentru maine.

Echipe de start:

VfB: Tyton – Schwaab, Sunjic, Niedermeier, Insua – Serey Dié, Gentner – Rupp, Didavi, Kostic – Ti. Werner.

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Klose, M. Schäfer – Guilavogui – Vieirinha, Draxler, Arnold, Schürrle – M. Kruse.

Duminica incepe ziua de la 16.30 cu Hertha versus Mainz. Locurile 3 si 7 din Germania. O mare surpriza gazdele, care sunt totusi la 9 puncte de Borussia, dar care spera la grupele Ligii anul viitor. 4 victorii din 5 au berlinezii, 3 din 5 Mainz, care nu mai pierde din 27 octombrie. 2-0 Hertha ultim meci direct, care nu se poate baza pe Kraft si Stark.

Echipe de start:

Hertha: Jarstein – Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Weiser, Darida, Kalou – Ibisevic.

Mainz: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Muto.

In fine, ultimul joc are loc de la 18.30, intre Gladbach si Darmstadt. Eliminare pentru ambele din Cupa Germaniei in aceasta saptaman, 3-4 cu Werder pentru alb-negri, 0-1 cu Bayern pentru nou-promovata. Locurile 5 si 12 din Germania. Doua meciuri directe in istorie intre cele 2, in 2013 si 2012. Darm a castigat acum 2 ani, 1-0 in Cupa, Gladbach 3-2 acum 3 ani, meci amical. 3 infrangeri la rand au gazdele, 3 infrangeri in 5 jocuri alb-albastri.

Echipe de start:

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Hazard, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Darm: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Jungwirth, Gondorf – Kempe, Rausch – Vrancic – Wagner.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.