Vasile Miriuţă este noul antrenor principal al echipei de fotbal FC Hermannstadt, cu care a semnat un contract valabil până în vara anului 2019, a anunţat clubul din Liga I, marţi, la câteva ore după ce ajunsese la un acord cu Alexandru Pelici pentru rezilierea contractului.

Înţelegerea cu Miriuţă prevede posibilitatea prelungirii colaborării, iar tehnicianul a condus deja primul antrenament al noii sale echipe, pe gazonul Stadionului ”Municipal” din Sibiu.

”Nu mi-a fost greu să ajung la o înţelegere cu oamenii de aici. Aşa suntem noi, ardelenii. Ne-am cunoscut prima dată ieri, iar astăzi am semnat. Sunt nişte oameni minunaţi, care doresc binele echipei, aşa cum îl doresc atât eu, cât şi toată suflarea din oraş, inclusiv jucătorii. Am semnat un contract valabil până la anul, în vară. Eu unul îmi doresc clasarea pe unul din primele 8 locuri. Jucătorii sunt băieţi buni, muncitori. Le-am spus şi lor că o luăm de la zero. Chiar au caracter şi sunt sigur că împreună vom face treabă bună, pentru că e în interesul tuturor, şi al lor mai ales, să joace foarte bine”, a declarat noul antrenor principal al echipei sibiene.

Vasile Miriuţă a mai declarat că staff-ul tehnic va fi completat cu încă trei membri, iar la nivelul lotului o decizie va lua după ce îi va vedea câteva zile la antrenamente pe jucători, scrie Agerpres.

Despărţirea de Pelici survine după un surprinzător rezultat de egalitate reuşit de sibieni, 1-1, în deplasare cu Universitatea Craiova. Acest egal, însă, a venit după cinci înfrângeri consecutive, FC Hermannstadt având doar 8 puncte din 11 etape şi ocupând locul 13 (penultimul).

În etapa viitoare, echipa sibiană va juca la Târgu Mureş, cu Astra Giurgiu, sâmbătă 20 octombrie, de la ora 16,00.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here