Selecţionata României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri seara, la Bologna.

Turneul finala se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle.

Potrivit programului, România ar urma să debuteze pe 18 iunie, contra Croaţiei, pe 21 iunie va înfrunta Anglia, iar pe 24 iunie va avea loc meciul cu Franţa.

Croaţia a câştigat prima grupă preliminară, cu 25 de puncte, la egalitate cu Grecia, devansând Cehia, Belarus, R. Moldova şi San Marino. Anglia a fost prima în Grupa a 4-a, cu 26 puncte (neînvinsă), fiind urmată de Olanda, Ucraina, Scoţia, Letonia şi Andorra.

Din Grupa A fac parte Italia (calificată direct, din postura de gazdă), Spania, Polonia şi Belgia, iar în Grupa B se află Germania, campioana en titre, Danemarca, Serbia şi Austria, scrie Agerpres.

România a mai participat o singură dată la un Campionat European Under-21, în 1998, când a şi găzduit turneul final. România a câştigat Grupa a 8-a în preliminarii, neînvinsă, cu 24 puncte, urmată de Portugalia, 22 puncte, Bosnia-Herţegovina, 18 puncte, Ţara Galilor, 13 puncte, Elveţia, 10 puncte, Liechtenstein, 0 puncte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.