FCSB a câștigat derby-ul cu Dinamo, scor 1-0, chiar pe arena din Ștefan cel Mare. 

  • Dinamo și FCSB se vor înfrunta din nou, miercuri, 10 februarie, în optimile de finală din Cupa României. 

FCSB a confirmat statutul de mare favorită pe care îl avea înaintea disputei cu marea rivală. Formația pregătită de Toni Petrea a început cu un pressing agresiv, care i-a pus în mare dificultate pe apărătorii gazdelor.

Unicul gol al partidei a venit în minutul 8, când Florin Tănase i-a evitat pe Andrei Radu și Florin Bejan, apoi a tras în cross, de la 16 metri. Portarul Eșanu a atins mingea, dar nu suficient pentru a o respinge în afara cadrului porții. Cu reușita din derby, Tănase a devenit golgeterul Ligii 1. Are acum 16 goluri.

FCSB, mai activă și în repriza secundă a meciului cu Dinamo

FCSB a deținut în continuare controlul, dar a irosit nepermis șansele avute pe contraatac. Dinamo a încercat să răspundă prin raidurile din bandă ale lui Deian Sorescu, dar a ajuns în puține rânduri la poarta lui Andrei Vlad. „Câinii” au ratat câte o oportunitate bună în finalurile de repriză. În prima parte, Vlad a respins șutul violent al lui Paul Anton, iar la ultima acțiune a jocului, noua achiziție din Ștefan cel Mare, Gevaro Nepomuceno, a trimis cu capul la câțiva centimetri de bara din stânga.

Alt eveniment notabil a avut loc în minutul 79, când Steliano Filip, fundașul stânga al lui Dinamo, a fost eliminat de Sebastian Colțescu pentru al doilea cartonaș galben.

FCSB e prima în Liga 1

Cu victoria din derby, FCSB e sigură că își va păstra poziția de lider și la finalul etapei cu numărul 21 din Liga 1. Trupa lui Toni Petrea are 48 de puncte și un golaveraj de invidiat, 48 de goluri înscrise și 19 încasate.

Dinamo nu și-a pierdut speranțele pentru play-off. Ocupă locul 9 în acest moment, cu 25 de puncte. Chindia, ocupanta locului 6, cel râvnit de „câini” are un avans de doar 3 lungimi, dar și un meci în minus disputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.