Ziua de luni, 8 februarie, a adus două surprize în Liga 1. FC Voluntari s-a impus în deplasare cu Viitorul, scor 1-0, iar campioana CFR Cluj a cedat pe terenul celor de la FC Botoșani, scor 1-2.

FC Voluntari a obținut prima victorie din anul 2021 și prima de la instalarea lui Bogdan Andone pe banca tehnică. Ilfovenii au început agresiv și au dat lovitura în minutul 5, prin Jefte. Au cedat apoi deliberat posesia balonului, dar s-au apărat precis, în fața Viitorului, echipă fără soluții în ultima perioadă. Poate și absența antrenorului Mircea Rednic, confirmat pozitiv cu Covid-19, are un rol în rezultatele nefaste din ultima perioadă.

Cu cele 3 puncte obținute la Ovidiu, FC Voluntari urcă o poziție, peste FC Hermannstadt, până pe locul 14, cu 20 de puncte. Viitorul rămâne fără victorie în ultimele 7 meciuri și păstrează doar șanse matematice la locurile de play-off. Distanța până la obiectiv este acum de 8 puncte, cu 9 etape rămase de disputat.

FC Botoșani, victorie prețioasă cu CFR Cluj

CFR Cluj nu a avut cele mai convingătoare prestații în ultima perioadă, dar a reușit de fiecare dată să obțină punctele. Nu și la Botoșani, deși a deschis scorul extrem de rapid, prin golul marcat de croatul Gabriel Debeljuh în minutul 2.

FC Botoșani, o specialistă a revenirilor, după ce a izbutit o victorie fantastică și runda trecută, de la 0-2 cu Chindia, a făcut încă un miracol. Papa a egalat în minutul 31, din pasa lui Mihai Roman. Veteranul gazdelor, aflat la ultimul sezon în fotbal, a marcat golul victoriei în minutul 37.

Edi Iordănescu suferă primul eșec în Liga 1 de la revenirea la CFR Cluj și ratează șansa să o depășească pe FCSB în clasament. „Feroviarii” sunt acum pe locul 2, cu 47 de puncte, unul sub formația antrenată de Toni Petrea. FC Botoșani obține a 3-a victorie consecutivă și e tot mai sigură de prezența în play-off. Are 33 de puncte, 5 peste formațiile care îi pândesc locul.

Rezultatele complete din etapa cu numărul 22 de Liga 1:

  • Sepsi Sf. Gheorghe – Poli Iași 3-3
  • Astra – FC Argeș 0-2
  • Universitatea Craiova – Dinamo 1-0
  • UTA – FC Hermannstadt 1-1
  • Gaz Metan – Chindia Târgoviște 1-0
  • FCSB – Academica Clinceni 0-1
  • Viitorul – FC Voluntari 0-1
  • FC Botoșani – CFR Cluj 2-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.