FC Braşov s-a reunit la începutul săptămânii, la Stadionul Tineretului, primul antrenament al anului având apoi loc pe terenul sintetic de la baza ICIM.

38 de jucători are antrenorul Călin Moldovan la dispoziție, în aceste zile. Între ei s-au aflat și cinci nume noi. Portarul Laurenţiu Popescu a venit de la Universitatea Craiova, deși în prima parte a sezonului a apărat poarta celor de la Poli Iaşi, Bogdan Vişan (20 de ani) a evoluat ultima dată pentru Flacăra Horezu, iar Robert Gabriel Andreescu (20 de ani) a venit de la Înainte Modelu. În afară de cei trei, alături de “galben-negrii” se pregătesc și doi brașoveni, Cosmin Turcu – un atacant de 27 de ani, crescut de Colţea 1920 și Cosmin Moisa (16 ani) – mijlocaş central crescut de CSȘ Brașovia.

„Mă bucur că toată lumea e sănătoasă. Toată lumea e dornică de muncă, suntem nerăbdători să începem. Ne aşteptă o perioadă grea, atât de pregătire, cât şi competiţională. Suntem în situaţia în care suntem, dar avem convingerea că vom reuşi să evităm retrogradarea, să ne îndeplinim obiectivul. Avem mulţi jucători la antrenament acum, dar după prima săptămână la Braşov de readaptare la efort, vom pleca în cantonament şi vor fi jucători de care ne vom despărţi sau îi vom împrumuta. Mai aşteptăm şi întăriri. Singurii fotbalişti noi sunt Popescu  şi să-l vedem pe Vişan, va fi testat. Avem nevoie de câţiva jucători. Cei care vin trebuie să aducă un plus evident. Împreună trebuie să facem tot posibilul să ne salvăm de la retrogradare. Avem nevoie de transferuri în orice compartiment. Asta ne arată statistica din clasament. Dar avem nevoie de fotbalişti cu experienţă. Nu mai avem multe meciuri şi timpul nu are răbdare cu noi. Va trebui să fim cât mai eficienţi, într-un timp scurt. Aproximativ 25-26 de jucători o să luăm în cantonament”, a spus antrenorul Călin Moldovan la reunirea lotului.

Șase amicale stabilite

După o săptămână de reacomodare la efort, lotul lui FC Braşov va pleca în cantonament la Târgu Secuiesc. FC Brașov are deja schițat și un program al meciurilor amicale, șase la număr deocamdată: cu Olimpic Zărnești (Liga 4) pe 22 ianuarie, KSE Târgu Secuiesc (Liga 3) pe 28 ianuarie, AFC Odorheiu Secueisc (Liga 3) pe 2 februarie, Sepsi OSK II Sfântu Gheorghe (Liga 3) pe 5 februarie, cu Petrolul Ploiești (Liga 2) pe 12 februarie și cu FC Hermannstadt (Liga 2) pe 19 februarie. Primele două teste vor avea loc în cadrul cantonamentului de la Târgu Secuiesc, iar cel cu Petrolul depinde dacă ploieștenii vor pleca sau nu în cantonament în Antalya. Călin Moldovan mai caută un adversar pentru data de 9 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.