FC Brașov a realizat primele mutări, la capitoul veniri oficiale, din această vară. Gruparea de sub Tâmpa a bătut palma cu doi tineri jucători, Adrian Chică Roșă și Rareș Lazăr.

Atacantul Adrian Chică Roșă, 23 de ani, a fost împrumutat pentru un sezon de la FC Botoșani. Tânărul fotbalist a fost anul trecut unul dintre cei mai buni marcatori ai Ligii a 2-a. În tricoul celor  de la FC Buzău, a marcat nu mai puțin de 15 goluri în 23 de partide, și a fost unul din golgeterii Ligii a 2-a. „Am venit cu gânduri foarte bune. E o nouă provocare pentru mine de a juca la FC Braşov. Mă simt bine aici, am venit cu gânduri pozitive. Vreau să repet sezonul trecut, poate şi mai bine. Şi vreau să prindem cel puțin play-off-ul. Se poate play-off-ul şi să ne batem la promovare. Încerc să dau cât mai multe goluri, să-mi ajut echipa. Nu contează cine marchează. Important e să câştige echipa şi să luăm cele 3 puncte”, a menționat Adrian Chică Roşă.

Mijlocașul Rareș Lazăr, 23 de ani, a venit și el împrumut, însă de la Rapid București. Sezonul trecut a jucat pentru Politehnica Timișoara, iar în 25 de apariții în Liga a 2-a a marcat un gol. Mijlocașul a mai jucat până acum la FC Vaslui, CS Mioveni și Rapid București și Politehnica Timișoara. Este al 2-lea cel mai tânăr debutant din istoria Ligii 1, după marele Nicolae Dobrin, primul meci al său a fost pe când avea doar 15 ani, o lună și 19 zile. „Un pas important în cariera mea. Vreau să fac lucruri importante la Braşov. Mai exact să prindem play-off-ul şi după aceea să ne luptăm la promovare. Sunt fericit că am ajuns aici. Nu intră în discuţie altceva, decât play-off. Trebuie să ne cunoaştem mai bine, să facem o echipă omogenă pentru prima etapă. Şi să începem campionatul foarte bine, ăsta e cel mai important lucru. Trebuie să începem bine ca să fim sus, acolo, în iarnă. Asta contează enorm”, a declarat Rareş Lazăr.

Ambii jucători au semnat contracte cu FC Brașov pe un an.

Înfrângere la Sibiu, în al doilea amical al verii

FC Braşov a pierdut cu 2-0 (1-0) al doilea meci amical al verii, în deplasare, contra nou promovatei în prima ligă FC Hermannstadt. Golurile sibienilor au fost marcate de Buhăcianu (16) şi Balaure (60).

„Am întâlnit o echipă peste noi ca și pregătire, o echipă valoric peste noi, care astăzi a condus ostilitățile. Am avut și noi situațiile noastre, 4-5 situații, n-am reușit sămarcăm, apoi am luat goluri pe niște greșeli individuale mari. Este foarte mult de muncă, trebuie să ne întărim dacă vrem accederea în play-off. Avem nevoie de jucători valoroși, cu experiență, jucători puternici ca să ne îndeplinim obiectivele. Am încheiat săptămâna cu un joc, intrăm în cantonament. Ca și efort n-am ce să le reproșez jucătorilor, am avut și momentele noaste bune. Am tras o concluzie clară, avem nevoie să ne întărim pentru a ne bate la play-off. Avem un grup de jucători serioși, care muncesc. Suntem și la început de pregătire, al 2-lea joc, dar ei sunt concentrați și încearcă să dea tot ce e mai bun din ei”, a spus Dan Alexa, antrenorul principal de la FC Brașov. Vineri, de la ora 18.00, la baza Unirea din Tărlungeni, „galben-negrii” vor avea un nou test, cu Unirea Slobozia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.