Scandalul declanşat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, care a dezvăluit săptămâna trecută că pe lista românilor care au pariat  sume de peste 5.000 de euro pe site-uri ilegale se numără şi antrenori precum Nicolo Napoli şi Flavius Stoican, trece acum la un alt nivel.

Astfel, dupa cum anunta Digi 24, se pare că pe listele ONJN se află şi mai mulţi fotbalişti români care evoluează în Liga 1. 70.000 de români se află în evidenţa oficiului mai sus citat, ca urmare a faptului că au jucat sume de peste 5.000 de euro pe site-uri ilegale. Printre aceştia se numără şi mulţi fotbalişti din Liga 1, dupa cum notează sursa citată.

„Sunt foarte, foarte mulţi jucători din Liga 1. Sunt şi de la cluburile mari, de la Dinamo, de la Steaua. Sunt cluburi la care sunt câte 4-5 jucători cu conturi. Probabil, o să iasă la iveală şi nişte arbitri, şi nişte conducători. O să fie circ”, declara o sursa a cotidianului ProSport.

Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informaţiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituţiilor competente. (…) Noi am făcut plângere penală. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare”, a fost reactia Odetei Nistor, presedinta ONJN la acest subiect, ea fiind contactata de postul TV Digi 24.

Ce riscă jucătorii sau antrenorii care au pariat, conform Regulamentului Disciplinar al FRF:

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:
a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani;
b) penalitate sportivă de 300.000 de lei“
.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.