Miercuri, 8 iunie 2022, naționala de fotbal a României a sărbătorit 100 de ani de la primul meci disputat.

8 iunie 1922 este data primului meci din istoria naționalei României, o victorie cu 2-1 împotriva Iugoslaviei, la Belgrad. La centenarul echipei, Federației a organizat un eveniment la care a asistat și ministrul Sportului, Eduard Novak.

Răzvan Burleanu, discurs la 100 de ani de națională

Suntem astăzi la 100 de ani și aproximativ 700 de meciuri ale naționalei de seniori de la momentul Belgrad. Privim cu dragoste și respect ceea ce a însemnat fotbalul românesc, dar ne asumăm și responsabilitatea viitorului. Ce va fi peste 100 de ani, cum pregătim dezvoltarea fotbalului? Cum construim emoția și satisfacția în jurul unui joc ce nu mai seamănă mai deloc cu ce au inaugurat Regele Ferdinand și Regina Maria? Cum asigurăm finanțarea fotbalului pentru viitor? Acestea sunt întrebările pentru care Federația Română de Fotbal lucrează în zilele de azi.

Sunt convins că peste o sută de ani, se va putea vorbi despre momentul schimbării de mentalitate în fotbal și despre viziunea la care s-a lucrat cândva, în anii 2020. Le urăm urmașilor noștri să aibă grijă de cele 19 echipe naționale, sau și mai multe, pentru bucuria și mândria tuturor românilor!”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.