Echipa de handbal feminin HC Zalău s-a impus la un gol diferenţă, 29-28, în faţa formaţiei Kastamonu Belediyesi GSK din Turcia, sâmbătă, pe teren propriu, în partida tur din sferturile de finală ale Cupei EHF.

Sala arhiplină a afişat înainte de debutul meciului o coregrafie impresionantă, spectatorii purtând tricouri în culorile roşu, galben şi albastru, cu care au format un imens tricolor.

În ciuda încurajărilor din tribună, echipa gazdă nu a început foarte bine meciul, fiind condusă încă din primul minut al partidei. Diferenţa a ajuns chiar la trei goluri, 9-6 pentru Kastamonu Belediyesi, noteaza Agerpres.

Scorul consemnat la pauză a fost 15-12 pentru echipa turcă, ce a marcat golul 15 în ultima secundă.

HC Zalău a revenit mai motivată de la cabine şi a reuşit trei goluri consecutive, Ana Maria Drăguţ egalând la 15. Ultimele minute au fost tensionate, niciuna din echipe nereuşind să se desprindă decisiv. În ultimul minut al partidei, Elena Tadici, râmasă pe banca tehnică a HC Zalău, a cerut time-out, la scorul de 27-27.

Constantinescu a marcat golul care a dus scorul la 29-28 pentru gazde cu doar 20 de secunde înainte de final, antrenorul oaspeţilor cerând la rândul lui time-out tehnic.

HC Zalău a făcut apărare om la om la ultima fază şi a reuşit să conserve rezultatul, învingând-o pe Kastamonu Belediyesi cu scorul de 29-28.

Returul va avea loc duminică, 11 martie, în Turcia.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.