Selecţionerul naţionalei masculine de handbal a României, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, a încheiat pe cale amiabilă colaborarea cu Federaţia Română de Handbal, miercuri, după barajul cu Macedonia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019, potrivit paginii de Facebook a FRH.

„Mulţumesc tuturor, pentru ca m-au făcut uneori să mă simt român. Din păcate noul contract cu Barcelona nu îmi mai permite să continui pe ambele fronturi. Este o despărţire foarte dificilă pentru mine”, a precizat Xavier Pascual, după meciul cu Macedonia de la Cluj-Napoca.

„Vreau să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut în aceşti doi ani şi în acelaşi timp să îi spun că lucrurile pe care le lasă în urmă sunt foarte valoroase şi vom ţine cont de ele în viitorul apropiat”, a declarat preşedintele FRH, Alexandru Dedu, conform Agerpres.

Pascual a mulţumit şi fanilor pentru sprijin şi a subliniat că aceştia l-au făcut să se simtă român: ”M-aţi făcut să mă simt român la fel ca toţi ceilalţi şi să îndrăgesc această ţara, care acum, dacă-mi permiteţi, o consider şi ţara mea”.

Xavier Pascual Fuertes a semnat pe 6 iunie 2016 un contract pe patru ani cu FRH, cu obiectivul final de a califica naţionala masculină la Jocurile Olimpice din 2020.

Naţionala României a ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019, miercuri, deşi a învins formaţia Macedoniei cu scorul de 26-25 (12-11), în Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, în manşa secundă a barajului.

Tricolorii au obţinut doar o victorie de palmares, având în vedere că în tur Macedonia a câştigat cu 32-24.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.