Selecţionata României a fost învinsă de formaţia Portugaliei cu scorul de 21-13 (10-7), miercuri, la Santo Tirso, la debutul său în Grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European de handbal masculin din 2020.

Tricolorii au pierdut după o evoluţie slabă în atac, marcând doar 7 goluri în prima repriză şi 6 în a doua, la primul meci sub comanda antrenorului spaniol Manuel Montoya.

La pauză, gazdele aveau trei goluri în plus pe tabelă, 10-7. România s-a apropiat a două goluri, 11-9, în min. 33, dar apoi avantajul portughezilor a crescut constant până la final.

Pentru România au marcat Adrian Rotaru 5 goluri, Alexandru Csepreghi 4, Ionuţ Ramba 1, Valentin Ghionea 1, Dan Racoţea 1, Cristian Fenici 1, scrie Agerpres.

Joi va avea loc un alt meci din grupă, Franţa – Lituania. România va disputa următoarea partidă pe 28 octombrie, acasă, cu Franţa. La turneul final se vor califica primele două clasate din cele opt grupe preliminare, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea. Campioana europeană en titre, Spania, şi echipele gazdă, Suedia, Austria şi Norvegia, sunt calificate direct la turneul final.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.