Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, după ce Olanda a învins Germania cu scorul de 27-21 (13-11), la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2.

Tricolorele au pătruns în careul de aşi, în ciuda faptului că au fost învinse de Ungaria cu 31-29 (17-17), tot miercuri, la Nancy.

România, care a pierdut-o pe Cristina Neagu, accidentată, va juca vineri, în semifinale, cu campioana olimpică en titre Rusia, câştigătoarea primei grupe principale, în timp ce Olanda va primi replica Franţei, clasată pe locul secund în prima grupă, în cealaltă semifinală.

Olanda nu a lăsat nicio şansă Germaniei, trecând peste eşecul la scor în faţa Norvegiei. Campioanele en titre vor juca pentru locurile 5-6 contra Suediei.

În Grupa principală 2, Olanda a ocupat primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 6 puncte, Norvegia, 6 puncte, Ungaria, 6 puncte, Germania, 4 puncte, Spania, 0 puncte. Departajarea între echipele aflate la egalitate de puncte s-a făcut în urma jocurilor directe, într-un clasament în trei, România fiind prima, cu +6, urmată de Norvegia, cu +5, şi Ungaria, -11.

Semifinalele vor avea loc vineri, România – Rusia (18,30) şi Franţa – Olanda (22,00). Rusia a fost învinsă recent de România B, în meciul de debut la Trofeul Carpaţi, cu scorul de 25-24 (11-12).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.