Naţionala României a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 24-20 (15-8), în meciul pentru locurile 3-4 la Campionatul European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, duminică, la Paris.

Tricolorele au ratat medaliile de bronz după o primă repriză foarte slabă, Olanda, vicecampioană europeană în urmă cu doi ani, reuşind să învingă din nou România după ce câştigase şi în grupele principale, cu 29-24.

România, lipsită de principala sa forţă ofensivă, Cristina Neagu, accidentată, a fost condusă cu 2-0 şi 3-1 în debutul partidei, a reuşit să egaleze, 3-3, dar au urmat patru goluri la rând ale olandezelor, care au controlat apoi restul primei reprize. Ecartul s-a mărit pe fondul impreciziei româncelor la finalizate şi la pauză Olanda conducea cu 15-8, scrie Agerpres.

Intrarea Mădălinei Zamfirescu în joc (ea a debutat la EURO 2018 cu acest prilej) a dinamizat jocul echipei României, care a reuşit cinci goluri consecutive, de la 21-13 la 21-18 (min. 52), fapt care a dat speranţe. Olanda a rezistat însă pe finalul partidei şi nu a permis echipei antrenate de Ambros Martin la mai puţin de trei goluri. În final, medaliată cu bronz la Mondiale a câştigat cu 24-20.

România (locul 4) şi-a depăşit în Franţa performanţa reuşită la ediţia precedentă, locul 5, însă a rămas cu o singură medalie la Campionatul European, bronzul din 2010.

România: Denisa Dedu (10 mingi parate), Yuliya Dumanska (3 mingi parate) – Laura Chiper (3 goluri), Aneta Udriştioiu, Melinda Geiger (2), Ana-Maria Dragut, Cristina Laslo (2), Mădălina Zamfirescu (2), Eliza Buceschi (2), Crina Pintea (1), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Bianca Bazaliu, Cristina Florică, Valentina Ardean-Elisei (6). Selecţioner: Ambros Martin.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.