Promovarea în Liga Florilor se joacă în acest final de săptămână, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași“. La capătul celui de-al treilea sezon în liga secundă, Corona Brașov este marea favorită a turneului și pare a fi, în sfârșit, pregătită să revină în elita handbalului românesc.

În sferturile Turneului Final al Diviziei A, fetele lui Alin Bondar și Răzvan Udriștoiu vor întâlni, vineri, Universitatea Cluj, iar în cazul unui succes, ar juca, sâmbătă, în semifinale, cu învingătoarea dintre Unirea Slobozia și Activ Prahova Ploiești. Pe cealaltă jumătate de tablou se joacă meciurile CSM Deva – CSM Roman și Știința București – CSM Iași.

Cele două formații care vor disputa finala turneului vor promova în Liga Națională, iar echipele de pe locurile 3-4 vor disputa, peste aproape o lună, baraj de promovare/menținere, în compania formațiilor de pe locurile 11-12 din primul eșalon.

De la momentul în care a fost nevoită să se înscrie în liga a doua, Corona a avut două campionate ratate. În primul, după un parcurs perfect în sezonul regulat, cu victorii pe linie într-una dintre cele trei serii ale Diviziei A, a clacat în semifinalele turneului final, pierzând la 7 metri cu Știința București. Apoi, de așteptat, nu a putut trece la baraj de echipele de primă ligă Dacia Mioveni și CSM Slatina.

În stagiunea trecută, una care s-a jucat cu două serii, echipa Brașovului a ratat atât prima poziție, direct promovabilă, cât și pe cea secundă, care i-ar mai fi oferit șansa unui baraj.

Acum, la finalul celui de-al treilea sezon, trupa lui Alin Bondar este favorită la câștigarea turneului și implicit a ligii secunde, prin prisma evoluțiilor din campionat (18 victorii în tot atâtea jocuri), dar mai ales prin parcursul în Cupa României, unde a întâlnit și echipe puternice.

caseta

Programul turneului final

n Vineri

Știința București-CSM Iași, ora 10.00

Activ Ploiești-Unirea Slobozia, ora 12.00

Corona Brașov-U Cluj, ora 14.00

CSM Roman-CSM Deva, ora 16.00

n Sâmbătă

Învinsa Joc 1 – Învinsa Joc 4, ora 13.00

Învinsa Joc 2- Învinsa Joc 3, ora 15.00

Învingătoare Joc 1- Învingătoare Joc 4, ora 17.00

Învingătoare Joc 2 – Învingătoare Joc 3 , ora 19.00

n Duminică

Locurile 7-8: Învinsa Joc 5- Învinsa Joc 6, ora 13.00

Locurile 5-6: Învingătoarea Joc 5- Învingătoarea Joc 6, ora 15.00

Finala mică: Învinsa Joc 7- Învinsa Joc 8, ora 17.00

Finala mare: Învingătoarea Joc 7– Învingătoarea Joc 8, ora 19.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.