GRUPA A

MUNTENEGRU vs. SERBIA 28-28 (16-14)

Un meci splendid intre cele doua vecine..Serbia a fost in permanenta in goana dupa egalare, dezavantajata fiind si de eliminarea din joc la jumatatea primei reprize a Jovanei Stoikovic, jucatoarea lui Nantes primind rosu direct. Serbia a reusit sa revina dupa ce era condusa in ultimele minute cu 3 goluri diferenta. Cele mai bune marcatoare au fost Katarina Bulatovic(Buducnost)-8 si Jovanka Radicevic(Vardar Skopje)-7, respectiv Katarina Krpez Slezak(Erd) si Jelena Zivkovic(Craiova) cu cate 6 reusite.

UNGARIA vs. TUNISIA 39-20 (16-5)

Eva Kiss (Gyor), a inchis poarta Ungariei in prima repriza, incasand doar 5 goluri. Maghiarele au intrat cu 16-5 la pauza si astfel aproape toate jucatoarele au avut sansa de a evolua si a inscrie. Zsuzsana Tomori(Gyor) a inscris de cele mai multe ori(6), iar pentru campioana Africii, Mouna Chebbah(HBC Nimes) a punctat de 10 ori

DANEMARCA vs. JAPONIA 30-21 (17-11)

Un meci tinut sub control de la inceput de gazda competitiei, care a folosit majoritatea jucatoarelor din lot. Mette Gravholt(NFH)–6 si Stine Jorgensen(FCM Handbold)–5 au fost principalele marcatoare pentru gazde, in timp ce de la oaspete, Megumi Honda(Sony Semiconductor) a punctat de 5 ori.

GRUPA B

OLANDA vs. CHINA 42-21 (19-9)

Meci usor pentru olandeze. Yvette Broch(Gyor) si Lois Abbingh(Baia Mare) au punctat de cate 7 ori, pentru China a reusit 5 goluri Ru Qiao(Jiangsu).

CUBA vs. POLONIA 22-27 (11-12)

Cuba a dovedit ca poate fi o nuca tare, reusind sa se tina scai de Polonia pana la 16-16. Psihicul si experianta polonezelor au facut diferenta in final. Pentru Cuba a punctat Ayling Martinez(La Habana) de 8 ori, pentru poloneze Karolina Kudlacz-Gloc(HC Lipsk) de 11 ori.

SUEDIA vs. ANGOLA 37-23 (18-12)

De notat revenirea in teren la acest meci dupa o lunga pauza cauzata de o accidentare, a vedetei lui CSM Bucuresti, Linnea Torstenson. Cea mai buna marcatoare a fost extrema dreapta suedeza, Nathalie Hagman(Holstebro), iar Bella Gullden(CSM Bucuresti), a punctat de 5 ori. Pentru Angola a inscris de 6 ori Matilde Andre(Progresso Sambizanga)

GRUPA C

ARGENTINA vs. CONGO 23-15 (11-10)

Republica Congoleza a fost incurajata frenetic de localnicii din Kolding, insa un cartonas rosu incasat de Musonda Kasangala dupa pauza a facut diferenta, iar sud-americancele s-au distantat la 8 goluri. Manuela Pizzo(Estudiantes) a inscris de 5 ori pentru Argentina, Christiane Mwasesa(Primero d’Agosto) a punctat de 6 ori pentru Congo.

FRANTA vs. GERMANIA 30-20 (16-7)

Atmosfera minunata creata de fanii celor doua echipe. Franta arata ca o echipa care vrea sa atace titlul si s-a impus destul de usor. Poarta Frantei a fost inchisa de evolutia fantastica a goalkeeper-ului Amandine Leynaud(Vardar Skopje). Allison Pineau de la HCM Baia Mare a fost principala marcatoare a Frantei cu 7 goluri, pentru Germania a inscris de 9 ori Susann Muller(Bietigheim)

BRAZILIA vs. COREEA DE SUD 24-24 (10-12)

Cu doua minute inainte de final, coreencele conduceau cu 24-22, iar campioana mondiala evolua cu 2 oameni mai putin. Au reusit insa o revenire spectaculoasa si au egalat in ultimele secunde cu un gol de pe extrema, dintr-un unghi imposibil. Mayssa Pessoa nu a evoluat, iar Ana Paula Rodriguez(CSM Bucuresti) a fost golgheterul Braziliei cu 7 reusite, tot atatea cat Ryu Eun Hee(Incheon) din tabara adversa.

GRUPA D

SPANIA vs. KAZAKHSTAN 31-10 (16-5)

Antrenament cu public pentru Spania, iar Carmen Martin(CSM Bucuresti) a avut o evolutie stralucitoare, punctand de 6 ori si reusind 2 pase decisive. Olga Tankina(Almaty) a reusit sa inscrie de 4 or pentru oaspete.

NORVEGIA vs. RUSIA 25-26 (11-14)

Meci jucat cu sala plina, suporterii norvegieni simtindu-se ca la ei acasa in micutul orasel din nordul Danemarcei. De remarcat o gafa organizatorica, imnul Rusiei a fost oprit dupa 5 secunde si apoi fiind difuzat cel al Norvegiei. Inclestarea a fost crancena, rusoaicele iesind invingatoare in final. Nora Mork(Lavrik) cu 6 goluri si Heidi Loke(Gyor) cu 5 au fost cele mai bune jucatoare ale nordicelor, in timp ce Anna Vyakhireva(Astrakhanocka) cu 9 si Katya Ilina(Rostov-Don) cu 5 reusite au fost moroul rusoaicelor.

ROMANIA vs. PUERTO RICO 47-14 (23-3)

Toate detaliile despre acest meci le puteti gasi AICI.

Global Sports va tine la curent cu ultimele noutati de la Campionatul Mondial din Danemarca si cu cele mai proaspete vesti din tabara Romaniei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.