Cu doar zece jucători trecuți pe foaia de joc, dintre care trei portari și cu o serie de improvizații în echipă, HCM Minaur a pierdut la Chiajna împotriva echipei CS Dinamo București, scor 35-28.

 

Ce trebuia sa fie un derby al Ligii nationale de handbal masculin s-a transformat intr-un simplu antrenament cu public pentru echipa bucuresteana. Din pacate HCM Minaur Baia Mare a devenit o fantoma a echipei din sezonul trecut, situatie datorata restantelor salariale uriase catre jucatori, restante ce au facut ca astazi, maramuresenii sa se prezinte cu doar 10 jucatori de camp , din care trei portari.

Lumea prezenta la arena din Chiajna  a avut parte de o surpriza inca de la incalzirea echipelor, unde oaspetii au iesit intr-un numar mic pe teren. Toate persoanele  au  crezut ca ceilalti jucatori mai intarzie de la vestiare dar odata cu trecerea timpului lucrurile au devenit clare – doar 7 jucatori de camp a avut Minaur pe foaia oficiala. Cum era de asteptat, Dinamo a fost la conducerea partidei din primul pana in ultimul minut, parca si bucurestenilor nevenindu-le sa creada cu ce adversar au de-a face. Ca lucrurile sa fie si mai tragi-comice, dupa aproximativ 5 minute, un jucator maramuresean s-a accidentat serios si a fost nevoit sa iasa de pe teren si preluat de medici, formatia oaspete ramanand fara nici o inlocuire.

Din minutul 12, echipa baimareana a jucat timp de aproximativ 8 minute in inferioritate numerica si nu datorita unor suspendari, ci pur si simplu deoarece Vilovski s-a accidentat si el. Acesta a suferit o intindere la spate si a continuat jocul accidentat. Scorul final, 35-28 se consemneaza doar pentru statistici si reprezinta un adevarat succes  pentru baimareni in conditiile date.

La final, antrenorul oaspetilor, Petre Pop a declarat ca situatia clubului este critica datorita lipsei banilor, conturi blocate, 4 jucatori cu memorii depuse plus accidentati, dar a dorit sa isi felicite jucatorii din teren pentru efortul depus si daruirea aratata.

Marcatorii lui DINAMO au fost: Vrankovic-8, Sandru-6, Ragot, Asoltanei si Cimpan-cate 4, Diaw, Mironescu, Balut si Mousawi cate 2 si Zulfic 1.

În etapa următoare, cea cu numărul 15 din Liga Națională, HCM Minaur va întâlni miercuri la Baia Mare pe HC Odorhei, partida urmând să înceapă de la ora 17:30, iar Dinamo va intalni tot acasa pe HC Vaslui.

In clasament, Dinamo ramane lider cu 38 de puncte, urmata fiind de CSM Bucuresti cu 31. Minaur a ajuns chiar pe 9, pe loc de playout, cu 23 de puncte.

Marius Turenschi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.