De Mos Nicolae, in grupele C si D a fost pauza, tricolorele sustinand un antrenament de la ora 9.00 si apoi sedinta tehnica de la ora 17.00. O parte din delegatia Federatiei Romane de Handbal a participat la un eveniment organizat de catre primaria micutului orasel Frederikshavn, eveniment cu ocazia caruia simpatica doamna primar Birgit Hansen a dorit sa ureze bun venit oaspetilor sai. Am putut nota si o noua gafa organizatorica prin care, o formatie locala de muzica  invitata, a fost indemnata sa interpreteze melodii din repertoriul fiecareia din cele 6 tari ale Grupei D, iar  specificul Romaniei l-au asociat cu „gypsy jazz”.

In celelate doua grupe au avut loc urmatoarele meciuri:

GRUPA A

TUNISIA vs. DANEMARCA 20-32(10-16)

Nimic surprinzator in acest meci pe care gazdele l-au castigat lejer. Din tabara Tunisiei  Mouna Chebbah si Mouna Jlezi au fost cele care s-au zbatut si au reusit sa puna in dificultate defensiva gazdelor mondialului, inscriind de cate  5 ori. Pentru Danemarca au punctat de cate 6 ori Stine Jorgensen,Kristina Kristiansen si Anne Grete Osterballe.

SERBIA vs. UNGARIA 26-32 (16-18)

Dupa 10 minute meciul parea la discretia maghiarelor care conduceau cu 10-4, insa pana la pauza Serbia a redus din diferenta pana la 2 goluri. Katarina Krpez Slezak a punctat de 5 ori pentru Serbia, in vreme ce principala marcatoare ale maghiarelor au fost, din nou, Zsuzsanna Tomori cu 10 reusite.

JAPONIA vs. MUNTENEGRU 23-29(15-17)

Asiaticele au dat senzatia ca pot oferi prima surpriza a mondialului cand dupa 16 minute conduceau cu 9-6, insa experienta jucatoarelor din Muntenegru si-a pus amprenta pe rezultatul final. Yui Sunami a fost declarata jucatoarea meciului, cu 9 reusite, de la Muntenegru au inscris de 10 ori Jovanka Radicevic si de 8 ori Katarina Bulatovic.

GRUPA B

CHINA vs. CUBA 39-30 (22-15)

Spectacol cu 69 de goluri, China reusind sa isi revina si sa obtina prima victorie la mondial, la nici 24 de ore de la infrangerea in fata Olandei. Haixa Zhang a inscris de 8 ori pentru China si Livia Veranes de 7 ori pentru Cuba.

ANGOLA vs. OLANDA 24-37 (11-19)

Meci simplu pentru Olanda care a apasat pe acceleratie de la 5-5, ducand scorul la 10-5, iar de atunci nu s-au mai uitat inapoi. Un meci senzational reusit de Estavana Polman care a inscris 12 goluri din 12 aruncari!!! Pentru Angola a punctat Matilde Andre de 5 ori.

POLONIA vs. SUEDIA 30-31(13-15)

Polonezele au inceput in forta, conducand cu 4-1 si 5-2, insa Suedia a reusit sa revina si sa egaleze la 8 prin Bella Gullden. Pana la pauza au preluat conducerea si nu au mai scapat meciul din mana pana la final, ajutate si de evolutia foarte buna a portarului Johanna Bundsen, cu 10 interventii salvatoare. Din nou, cea mai buna marcatoare a polonezelor a fost Karolina Kudlacz-Gloc cu 6 reusite, iar pentru suedeze Nathalie Hagman a punctat de 7 ori, urmata de Bella Gullden cu 6 reusite.

Romania va evolua astazi in cea de-a doua etapa impotriva Kazakhstan-ului, urmand ca maine sa aiba loc prima infruntare mai echilibrata a tricolorelor cu Spania condusa in teren de „tigroaica” de la CSM Bucuresti, Carmen Martin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.