Romania a pierdut jocul din semifinalele Campionatului Mondial de handbal, in fata Norvegiei, scor 33-35, dupa un meci dramatic, care s-a terminat abia dupa prelungiri in Danemarca.

Trebuie sa spunem mai intai ca Romania si Norvegia au fost adversare si in faza grupelor, ambele evoluand in Grupa D. Meciul direct s-a incheiat cu victoria nordicelor, care s-au impus cu scorul de 26-22.

Romania nu a inceput rau jocul cu Norvegia, chiar daca usor-usor nordicele s-au instalat la conducere pe tabela. Ele au avut 4-2, dar romancele si-au revenit si au condus si ele apoi, scor 5-4.

Totusi, campioana olimpica si europeana en-titre a urcat la timona si la controlul acestei prime manse, o prima mansa care s-a terminat in avantajul destul de consistent al rivalelor noastre, scor 17-14.

Pe finalul reprizei, Romania a ratat doua atacuri la rand, iar Paula Ungureanu a aparat un 7 metri.

Partea secunda am spune ca ne-a apartinut in mare parte, cel putin pana in ultimele 10 minute. In minutul 50, scorul era 9-6 pentru noi, iar per total 23-23, romancele reusind asadar sa revina de la 17-20, pentru a conduce apoi cu 21-20, intr-un mod mai mult decat miraculos!

Neagu nu a mai fost atat de libera si de dinamica pe teren, fiind mult mai strans tinuta, norvegiencele fiind mult mai atente in comparatie cu vecinele lor, danezele, care au primit 15 goluri de la optarul nostru, in meciul din sferturi.

S-a mers cap la cap de aici, dupa 7 minute, deci in minutul 57, scorul fiind din nou egal, 27-27.

De remarcat ghinionul fetelor noastre, care au lovit bara de cel putin 5 ori!

Culmea este ca acest scor a ramas pana la final, repetandu-se scenariul din meciul cu Danemarca, atunci cand am mers in prelungiri exact la acest scor.

Din pacate, prima repriza de prelungiri s-a terminat in avans pentru Norvegia, la 2 goluri, si anume 31-29!

Romancele incepeau partea secunda pe aparare si, mai ales, in inferioritate numerica.

Dezavantaje pe care Romania nu a mai putut sa le recupereze pana la final, scorul fiind 35-33. A fost dramatic finalul, Romania a recuperat un avans de -2, insa pana la urma Herrem a dat golul decisiv in ultimele secunde.

Ramane de retinut faza in care Vali Elisei a ratat golul decisiv la 27-27, in ultima secunda a primelor 60 de minute.

Norvegia va da piept cu Olanda in marea finala, in timp ce noi vom da piept cu Polonia in finala mica pentru medalia de bronz.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.