Gheorghe Tadici, fostul selectioner al echipei feminine de handbal a Romaniei, i-a dat replica jucatoarei Cristina Neagu, dupa ce aceasta i-a transmis un mesaj dur, chiar miercuri la festivitatea de premiere de la Palatul Victoria.

Iata ceea ce a spus Neagu azi: „Am primit mesaje urate din tara, unii ne-au injurat, si ma intreb ce cunosc ei despre sport sau cum isi iubesc tara? Si eu ma uit la alte sporturi, fotbal de exemplu, am momente in care sunt frustrata pentru o infrangere, dar nu ma apuc sa injur jucatorii nationalei. Ei vor merge la Euro, daca pierd primul meci si ne apucam sa-i injuram, cum sa joace a doua zi cu gandul ca ai lor, de la care asteapta incurajari, ii injura? Sunt sportiv si stiu ce inseamna munca pentru si la o mare competitie. Nu e normal sa astepti prima infrangere si apoi sa dai in oameni. Sau sa vii la TV si sa faci la fel, mai ales cand esti din lumea handbalului, iar unii au lucrat pana nu demult cu noi. Ma refer aici inclusiv la declaratia fostului antrenor al nationalei.

Nu am citit presa la Mondiale, dar am aflat si am considerat cu toate ca este jignitor. Starea in care am fost toate atunci asa s-ar numi intr-un cuvant: jignire. Ne-am asezat toate si am vorbit, stim bine ce se scrie despre noi cand jucam slab, dar eu nu suport cand cineva vorbeste rau de noi si de nationala, cand stiu cat muncim. Iar pe domnul Tadici, care a afirmat ca dau in antrenorii romani, l-as intreba ce comentarii poate avea un om despre educatia altcuiva, cand el vorbea cu o nationala feminina cu „ba, fetelor”, ca doar a vazut toata lumea atatia ani. Am respectat toti antrenorii romani cu care am lucrat, am invatat de la fiecare, si pentru teren, si pentru viata, iar pentru asta merita respect si, tocmai pentru ca stiu ca i-am respectat, nu permit nimanui sa vorbeasca de educatia si caracterul meu in handbal”, puncta Neagu pe larg pentru presa la Guvern.

Gheorghe Tadici nu a vrut sa fie mai prejos si a transmis un mesaj pentru marea sportiva: „Ii doresc Cristinei Neagu sa fie sanatoasa si sa aiba Craciun fericit. La fel, le doresc si celorlalte fete din nationala, le felicit pentru medalie. Respect parerea fiecaruia, iar daca Neagu a spus toate acele lucruri, e parerea ei. Mie nu-mi pare rau, sunt tarsit, trecut prin din astea, ii respect parerea, dar pot spune ca nu m-am referit la ea cu ce am spus. Nici nu-mi pare rau, nici nu ma afecteaza. Nu stiu care fete din nationala s-au simtit mai jignite, dar poate cele care s-au simtit cel mai jignite, de fapt, la ele ma refeream”, puncta Tadici pentru Mediafax.

Romania a luat bronz  la CM 2015 din Danemarca, dupa o finala mica in care a invins Polonia, scor 31-22.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.