Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal (FRH) a explicat motivele pentru care ni s-a luat dreptul de a găzdui turneul preolimpic, în ciuda faptului că regulamentul prevedea acest lucru. Fostul mare handbalist a şi indicat ce ar trebui să facă cei de la FRH.

Iata mai jos ceea ce a declarat Gatu intr-un interviu pentru Adevarul:

“Asta e o practică mai veche a Federaţiei Internaţionale, care nu comunică din timp. Orice regulament trebuie comunicat înainte de începerea competiţiei respective, nu după. Dacă aceste zvonuri se vor adeveri şi vom primi înştiinţarea oficială că nu vom găzdui turneul preolimpic, într-o prima fază, FRH ar trebui să se adreseze Federaţiei Internaţionale de Handbal şi apoi Comitetului Olimpic Internaţional. Trebuie să ne zică pe ce criteriu s-a acordat organizarea turneului? Aşa, pe frumuseţe? Pe faptul că Danemarca a organizat frumos un Campionat Mondial.

La IHF, valoarea nu e pe performanţa sportivă, ci pe forţa financiară, iar Norvegia şi Danemarca finanţează Federaţia Internaţională“, puncta Gatu pentru cotidianul mai sus citat.

Romania a luat bronzul la CM 2015, tinut in Danemarca, dupa o finala mica in care am triumfat in fata Poloniei, scor 31-22.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.