Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, că turneul preolimpic la care va juca naţionala feminină va avea loc în Danemarca.

Acelasi Dedu a discutat apoi, joi, cu oficialii IHF, care i-au explicat cele doua criterii pentru care nu mai putem gazdui turneul preolimpic.

Potrivit reprezentantului IHF, Danemarca a propus o sala mai mare decat cea din Cluj (de 7 mii de locuri) si poate monetiza mai usor drepturile de televizare.

„Am avut o discutie cu vicepresedintele IHF si l-am intrebat despre ce este vorba. S-a considerat ca danezii au o sala mai mare si conteaza si drepturile de televiziune”, a spus Alexandru Dedu la postul Digi Sport.

In acelasi timp insa, influenta pe care danezii o au la IHF a fost decisiva: „Federatia daneza in momentul de fata este o federatie foarte puternica, are peste jumatate de milion de jucatori legitimati si a reusit sa miste niste turnee. Noi in ultimii zeci de ani nu am existat la acest nivel. Nu am fost interesanti pentru ei din niciun punct de vedere”, a precizat Dedu.
Federatia Internationala de Handbal a confirmat, miercuri, ca Romania nu va mai organiza turneul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.