Naționala de handbal feminin a României a disputat două meciuri amicale împotriva reprezentativei similare a Spaniei.

„Tricolorele” se pregătesc de campania de calificare pentru Campionatul European, debutul fiind programat în luna octombrie a acestui an.

Primul meci test a avut loc în sala din Pitești și s-a încheiat la egalitate, scor 30-30. Selecționerul Florentin Pera nu a putut-o utiliza pe Cristina Neagu, nerefăcută complet. În cel de-al doilea meci amical, organizat la Mioveni, România s-a impus cu 30-25.

Florentin Pera a analizat meciurile cu Spania

„Au fost destul de multe aspecte pozitive în această dublă cu Spania. Chiar dacă majoritatea jucătoarelor nu se aflau la parametri optimi din punct de vedere tehnico-tactic, s-au străduit, au jucat cu ambiție, determinare și am avut posibilitatea să le ofer tuturor șanse să joace.

Cred că a fost o acțiune reușită și mă bucur că, după foarte mulți ani, am reușit să convoc toate jucătoarele de bază pentru un amical jucat în această perioadă. Am făcut o acțiune cu lotul A, ceea ce nu poate decât să mă bucure. E un mare plus în vederea următoarelor meciuri de calificare pentru Europeanul de anul viitor. Cred, de asemenea, că aceste meciuri ne ajută și în perspectiva Campionatului Mondial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.