Comisia de Competiții a Federației Române de Volei a decis ca Dinamo să câștige mecoul contra celor de la CSM Volei Alba Blaj – Dinamo cu scorul de 3-0.

Comunicatul Federației Române de volei

„Câștigat pe teren cu scorul de 3-1 (21-25, 25-20, 25-17, 29-27) de gazde, meciul din etapa a opta a Diviziei A1 la volei feminin, dintre CSM Volei Alba Blaj și Dinamo a fost omologat de Comisia de Competiții a Federației Române de Volei cu scorul de 0-3 (0-25, 0-25, 0-25). Motivul l-a reprezentat încălcarea de către formația gazdă a punctului de regulament referitor la folosirea a două jucătoare formate în România pe tot parcursul meciului.

Conform regulamentului, ”o echipă participantă în Divizia A1 trebuie să folosească obligatoriu în ”formația de joc” cel puțin DOI jucători formați în România, indiferent de post. Regula trebuie respectată pe toată durata meciului.

”Formația de joc” este formația alcătuită din cei șase jucători aflați în teren și înscriși în foaia de arbitraj la un moment dat, plus Libero.

Eroarea echipei gazdă s-a produs în cel de-al patrulea set, la scorul de 18-16 pentru formația din Blaj. Atunci, în locul Georgianei Faleș a fost introdusă la serviciu Andrea Kossiyanova (Cehia). Aceasta a stat în teren două puncte, până la 19-17. În acest interval, în ”formația de joc” singurul post ocupat de o jucătoare formată în România a fost cel de libero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.