Echipa Sloveniei s-a calificat în finala Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 după ce a învins cu scorul de 92-72 formația Spaniei, deținătoarea titlului, într-o partidă din penultimul act al competiției, disputată joi seara la Istanbul.

Baschetbaliștii sloveni au dat dovadă de o uluitoare forță colectivă, iar cele două vedete ale lor, Goran Dragic (15 puncte) și Luka Doncic (11 puncte, 12 recuperări, 8 assist-uri) și-au făcut admirabil treaba, însă au avut și niște „locotenenți” excelenți, în pivotul Gasper Vidmar (12 puncte) și shooter-ul Klemen Prepelic (13 puncte). Trebuie menționat, totodată, că recent naturalizatul american Anthony Randolph (15 puncte) a avut o contribuție importantă la succesul Sloveniei.

Slovenia, mica națiune cu două milioane de locuitori, a reușit, astfel, să doboare de pe tron puternica selecționată a Spaniei, care a câștigat trei dintre ultimele patru ediții ale campionatului continental (2009, 2011 și 2015), în timp ce slovenii au avut cea mai bună performanță de până acum în 2009, când au terminat pe locul al patrulea.

Această finală reprezintă o frumoasă recompensă pentru Goran Dragic, o valoare sigură a NBA de peste un deceniu (slovenul evoluează în prezent la Miami Heat), care va beneficia de o ultimă șansă de a câștiga în sfârșit o medalie, la 31 ani, sub drapelul național, scrie Agerpres.

Pentru tânărul Luka Doncic (18 ani) este, în schimb, un debut de vis pentru o carieră care se anunță excepțională. Jucătorul lui Real Madrid va figura anul viitor pe unul dintre primele locuri în draft-ul NBA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.