Primul nume nou în curtea echipei care va reprezenta România în Eurocup este un jucător cerebral, cu pedigree pentru performanță, obișnuit cu luptele aprige împotriva granzilor din Europa!

Marko Marinovic (conducător de joc, 1.83 metri, 32 de ani) este un fost campion cu naționala Serbiei la Jocurile Mondiale Universitare (2003), câștigător al Ligii Adriatice, alături de FMP Zeleznik (2006), al FIBA EuroChallenge, cu Aksvayu Girona (2007), și al EuroCup, cu Power Electronics Valencia (2010)! Un fundaș cu o viziune excelentă, care împinge în permanență mingea către panoul advers și își pune coechipierii în valoare, căutând cele mai bune soluții pe semicerc sau, după caz, la interior.

Sârbul născut la Cacak a îmbrăcat tricoul unor echipe de prim rang european, printre care Akasvayu Girona, Steaua Roșie Belgrad, Power Electronics Valencia, Alba Berlin sau Krasnye Samara, a fost cel mai bun pasator în ediția 2014-2015 din EuroCup, atingând o medie de 8.6 asisturi pe întâlnire în tricoul lui Radnicki Kragujevac, și a disputat 57 de partide în sezonul trecut, în toate competițiile. Într-un cuvânt, un jucător complet, a cărui experiență la nivel înalt o va ajuta pe Steaua să progreseze ca joc și ca grup și să urce noi trepte pe scara performanței în EuroCup.

Marko a jucat un sezon în Euroliga și șapte în Eurocup! Dacă acum doi ani a reușit să o ducă pe Radnicki în Top 32, sezonul trecut el a repetat isprava cu Union Olimpja Ljubljana! În 14 meciuri a înregistrat 10 puncte și 5.4 recuperări, afând statistici excelente și în Liga Adriatică!

Marko Marinovic a semnat un contract valabil pe un sezon și se va prezenta la reunirea echipei, programată la începutul lunii august.

 

sursa steauabaschet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.