Naționala de baschet masculin a României a suferit un eșec la debutul în precalificările europene pentru Cupa Mondială FIBA din 2027. Elevii lui Mihai Silvășan au fost învinși de Luxemburg, scor 72-76 (67-67 în timpul regulamentar).

Primul meci al lui Mihai Silvășan în calitate de selecționer al României va rămâne de tristă amintire. Tricolorii au condus chiar și cu 23 de puncte, dar au cedat avantajul în ultimul sfert. Selecționerul și-a lăudat elevii și și-a asumat întreaga vină pentru eșec.

Mihai Silvășan, după eșecul cu Luxemburg

Destul de dureros ce s-a întâmplat în ultimele șapte, opt minute. Ce vreau să vă rog pe voi și pe suporterii care au văzut acest meci – cu siguranță, e vina mea că am pierdut acest meci. Jucătorii chiar au avut o atitudine exemplară. Cu siguranță, a fost extrem de plăcut să lucrez cu ei în aceste patru zile. Asta le-am spus și acum în vestiar. Cât timp vor fi cu mine, ca antrenorul lotului național, nu vreau ca cineva să stea cu capul plecat de rușine. Suntem cine suntem, ca nație, în baschet. Ceea ce putem noi controla e atitudinea pe care o arătăm atunci venim la echipa națională, atitudinea de la antrenamente, atitudinea de la meciuri. Cred eu că aici pot să dau nota 10, sincer. Pot să le dau nota 10, au fost minunați în aceste trei zile, au fost minunați 30 și ceva de minute din acest meci. Au jucat un baschet de calitate, chiar dacă, din punct de vedere ofensiv, nu am fost extrem de productivi. Însă lucrurile pe care le-am pregătit și pe care ni le doream, adică apărare agresivă, să nu primim coșuri ușoare, au funcționat foarte bine. Din păcate, nu am reușit să trecem acel blocaj în care nu am dat niciun punct. Au avut un run de 20-0, nu am reușit să dăm niciun punct în multe minute de joc. Deși am creat ceva aruncări libere, însă zona lor nu ne-a permis foarte mult să jucăm în interiori, ne-a împins să aruncăm de-afară și, din păcate, nu am reușit să fructificăm multe din ocazii. Însă ăsta e baschetul. Cu siguranță le-am spus că aștept să îi revăd la următoarea fereastră sau la următoarea perioadă de pregătire și că aștept să lucrez cu ei pentru că mi-a făcut plăcere și cred eu că putem fi mult mai buni de-atât. Altceva nu avem ce face decât să controlăm reacția noastră pe care o avem la această înfrângere. Să stăm pozitivi, să stăm împreună și să mergem înainte, până la urmă”, a declarat Silvășan, potrivit Baschet.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.