Pentru ca am primit numeroase solicitari, va voi impartasi din sfaturile mele pentru meciurile de diseara din turul 2 UEFA Europa League care implica echipe romanesti.

Legia Varsovia vs. FC Botosani

Echipa gazda are un lot mult mai valoros, cu individualitati mult mai sonore si experienta incomparabila cu a moldovenilor nostri. Legia a fost, din 2011 incoace, o prezenta constanta in grupele Europa League. In momentul de fata, insa, situatia nu este deloc roz. Antrenorul Henning Berg, fostul international norvegian, a luat asupra sa vina esecului din supercupa Poloniei de vineri unde au fost invinsi de Lech Poznan cu 3-1. Jocul Legiei in acel meci a fost modest, lipsit de idei, ocazii rare. Legia este clar iesita din forma, drept pentru care fanii sunt si ei nemultumiti.
FC Botosani este o prezenta inedita in Europa, calificata in special din cauza problemelor financiare ale echipelor clasate mai sus. In turul precedent, moldovenii nu s-au facut de ras, invingand in deplasarea din Georgia cu 3-1, dupa un tur modest, 1-1 in fata propriilor suporteri. Leo Grozavu are absente importante: Acsinte si Ngadeu nu au jucat nici un minut in acest sezon fiind accidentati, Danci, Fulop si Bordeianu au accidentari mai vechi, Martinus nu a jucat la Craiova si probabil nu va juca nici in aceasta seara, avand o problema la un picior, Raul Costin este incert, Florin Plamada este suspendat. Ramane de vazut si cum vor face fata botosanenii acestui program de foc cu 3 deplasari in 7 zile: Tbilisi joi, Craiova duminica si Varsovia joi.
Personal ma indoiesc ca echipa romaneasca ar putea pune in pericol poarta adversa. Singura speranta este pofta de joc a lui Roman la revenirea pe gazon dupa o accidentare grava. Din punct de vedere logic ar trebui sa vedem o posesie de minim 65-35 in procente in favoarea Legiei. Faptul ca nu au idei in atac si ca Botosaniul va incerca sa se apere pe 2 linii si cu un om in block-start pentru un eventual contra-atac ne restrange posibilitatile rezultatelor la 0-0, 1-0 si 2-0. Factorii comuni din concluzii sunt: Botosani nu inscrie sau eventual Under 2,5.

Inverness vs. Astra Giurgiu

Astra este echipa usor favorita in acest meci. Nu patriotismul ne impinge la aceasta afirmatie, ci obiectivismul. In Scotia fotbal de calitate nu poate oferi decat Celtic si poate Aberdeen. Inverness este o echipa mediocra, fara individualitati si in premiera in Europa. Practica un joc de posesie prelungita si nu finalizeaza prea des periculos pentru poarta adversarilor. Este adevarat ca au inscris 46 de goluri in 33 de meciuri in sezonul trecut, insa au si incasat 34, ATENTIE: o medie de 1 gol incasat pe meci pentru o echipa clasata pe locul 3 la finalul campionatului! Asta spune mult despre apararea gazdelor.
Astra are jucatori de atac, Sumudica practica un joc destul de deschis. Potentialul atacului giurgiuvean este poate cel mai ridicat dintre toate echipele romanesti cu jucatori ca Budescu, Teixeira, De Amorim, Enache. Acest gen de jucatori pot avea executii personale care sa decida soarta unui meci. Sumudica este un antrenor-spectacol, fara un palmares spectaculos ca si principal pana acum, insa vine cu idei sclipitoare cateodata.
Prevad un meci de tatonare si anihilare reciproca in prima repriza si ii vad pe giurgiuveni capabili sa mareasca un pic ritmul in a doua parte si sa puna presiune pe careul advers. Este un meci echilibrat, strans, deasura caruia planeaza un mare X, insa este posibila si o victorie a oricarei echipe la diferenta de un gol.
Exista valoare in orice cota peste 2.00 pentru un egal dupa primele 45 de minute.

Fii destept si inspirat in alegerea pariurilor de astazi! BAFTA!

EXPERTUL GlobalSports

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.