CUPA MONDIALA la RUGBY

EDITIA a VIII-a

18 Septembrie – 31 octombrie 2015

FESTIVITATEA de DESCHIDERE , desfasurata in Templul rugby-ului, pe celebra Arena TWICKHEIM, s-a constituit, pentru cei peste 80.000 de spectatori si,  estimativ,  50 de milioane de telespectatori si ascultatori din intreaga lume, intr-o fascinanta teleportare in tunelul timpului , in anul 1823, la Colegiul din mica localitate RUGBY din Anglia,acolo unde la un joc de fotbal , un elev, William  Welliot Eliis, s-a asezat obosit, pe mingea de fotbal, turtind-o sub greutatea sa, aceasta capatand o forma ovala, dand astfel nastere unei mingi si unui nou joc ce avea sa cuprinda intreaga planeta-RUGBY ! Spectacolul a durat 23 de minute, in minutul 18, initiatorul noului joc, scotind in uralele publicului superbul trofeu ce-i poarta numele , care va fi cucerit de una din cele 20 echipe aflate in competitie.

A urmat apoi o prezentare inedita a jucatorilor celebri din echipele participante la Cupa Mondiala, aplaudati frenetic de catre publicul spectator, ROMANIA, ocupanta onorantului 17 in lume,  fiind reprezentata de Romeo GONTINEAC, participant la nu mai putin de patru edtii ale prestigioasei competitii, a treia in lume, ca importanta si cuprindere sportive,  dupa Campionatul Mondial de Fotbal si Jocurile Olimpice !

Au rostit alocutiuni emotionante Printul HARRY,din partea tarii organizatoare si presedintele I.R.B., Bernard LAPASSET, care au remarcat spiritul de noblete al rugby-ului si inaltele  sale valente umane, spiritual  de echipa si de lupta,  sub semnul fair-play-ului si al demnitatii civice si sportive.

A urmat partida inaugurala a competitiei, intre echipa tarii gazda, ANGLIA si FIJI din grupa ,,A,, partida in care se punea doar problema scorului . Asa dupa cum era de asteptat , englezii, care si-au stabilit ca obiectiv cucerirea trofeului, au oferit un spectacol incantator publicului, castigand intr-o maniera categorica cu scorul de 31 -15, la pauza 18 -8 ! Trebuie sa remarcam evolutia exelenta a jucatorilor echipei FIJI, indeosebi in prima repriza !

Pe 26 septembrie, ANGLIA va intalni TARA GALILOR, cei din FIJI, urmand sa joace cu aceeasi echipa pe 1 octombrie . Astazi se vor desfasura nu mai putin de patru partide : -AFRICA de SUD –JAPONIA, TONGA –GEORGIA, IRLANDA –CANADA si FRANTA –ITALIA, ultimele doua din grupa ,,D,,din care facem si noi parte !

DIN CURIOZITATILE CUPEI MONDIALE !

-In partidele de calificare pentru Cupa Mondiala au participat 90 de echipe , ROMANIA, impreuna cu alte 12 echipe obtinand pentru a 8-a oara, consecutiv, calificarea !

La partidele Cupei Mondiale participa 602 jucatori :

-Cel mai tanar jucator- Vasil LOBJANIDZE-Georgia-18 ani si 338 zile ;

– Cel mai varstnic jucator-Victor MATFIELD-SUD AFRICA-38 ani si 129 zile ;

-Cel mai greu jucator-Antonio UINI-Franta-145 kg.-pilier ;

-Cel mai scund jucator-Fumiaka TANAKA- Japonia-1,66 m.-71 kg.

-Cel mai inalt jucator-David TONER-Irlanda-2,08 m.

Jocurile Cupei Mondiale se vor disputa in 11 orase !

Pe maine !

Gheorghe SOANA   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.