POVESTEA RUGBY-ului ROMANESC

CUPA MONDIALA la RUGBY

18 Septembrie – 31 Octombrie 2015

 

 

Episodul 3

Ziua a doua a Cupei Mondiale la Rugby a programat patru partide, din care, de departe se detasa partida FRANTA –ITALIA din Grupa ,,D,, grupa din care facem si noi parte.

 

In Grupa ,,C,, s-a inregistrat prima surpriza ! Desi TONGA pornea favorita, GEORGIA , jucand cu multa ambitie si curaj a invins cu 17 la 10, conducand si la pauza cu 10 la 3 !

In Grupa noastra, IRLANDA a surclasat CANADA cu 50 la 7, la pauza, irlandezii conducand cu 29 la 0 ! Fara comentarii !

In aceeasi grupa, FRANTA, marea favorita, a invins fara drept de apel colega din SIX NATIONS, ITALIA cu 32 la 10, la pauza reprezentantii Cocosului Galic conducand lejer cu 15 la 3!

In Grupa ,,B,, Antilopele supertitrate ale Republicii Sud-Africane credeau ca partida cu JAPONIA , va fi un galop de eleganta si eseuri ! Ce s-a petrecut pe teren a fost de domeniul incredibilului ! In minutul 8, GOROMAN transforma o penalitate si JAPONIA conducea cu 3 la 0 ! Sud-africanii ripostaza prompt, inscriu un eseu, controleaza jocul si conduc la pauza doar cu 12 la 10 ! Repriza a doua este o formidabila lectie de rugby, de mare spectacol, depasind cu mult ceea ce ne ofera…fotbalul ! In minutul 70, tabela de marcaj afisa un scor neasteptat : 29 la 29! In minutul 79 intra in teren jucatorul japonez HESKETH, care,  peste numai 7 minute, va deveni eroul partidei si cu siguranta, al JAPONIEI !

In minutul 80, Sud-africanii conduceau cu 32 la 29, si se si vedeau invingatori dupa o partida pe care nu o vor uita niciodata ! Au urmat 6 minute de foc cu ultima actiune de atac a japonezilor ca niste adevarati kamikadze, incheiata cu eseul istoric inscris de HESKETH ! JAPONIA invinge marea forta a rugby-ului mondial, R.S.A. cu 34 la 32, in uralele spectatorilor si aplauzele fair-play ale invinsilor de pe Brighton Community Stadium si, de ce nu, ale celor peste 60 de milioane de telespectatori si spectatori din intreaga lume !

RUGBY-ul a triumfat aseara pe deplin ca SPECTACOL si JOC SPORTIV CARE ISI MERITA REVENIREA IN MAREA FAMILIE a DISCIPLINELOR JOCURILOR OLIMPICE, incepand chiar cu OLIMPIADA din 2016 din Brazilia!

Astazi se vor desfasura urmatoarele partide :

-ora 14.00 – SAMOA-S.U. A. in Grupa,,B,,

-ora 16.30 – TARA GALILOR –URUGUAY,in Grupa ,,A,,

-ora 18.45 –NOUA ZEELANDA –ARGENTINA, in Grupa ,,C,,

Pe maine, cu noi surprise ! Acelasi , Gherghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.