POVESTEA RUGBY-ului ROMANESC
18 Septembrie – 31 octombrie 2015
ANGLIA

CUPA MONDIALA la RUGBY – UN SUPERB SECTACOL SPORTIV si CIVIC
Cu siguranta, Editia a VIII-a a Cupei Mondiale va inregistra trairi de neuitat si recorduri demne de Cartea Recordurilor!
Echipa JAPONIEI, invinge intr-o partida interzisa cardiacilor, echipa super-titrata a SUD-AFRICA cu 34-32, o partida in care au demonstrat ca celebrii samurai, nu sunt numai in filme !
TARA GALILOR, invinge ANGLIA, pe celebra Arena-TWICHKENHAM in fata a 80.000 de spectatori, incantati de jocul execelent al celor doua echipe de SIX NATIONS, cu 28-25 dupa ce reprezentantii Trandafirului rosu, englezii, au condus, la un moment dat cu 10 puncte! S-ar putea sa asistam la o premiera istorica, cand echipa tarii gazda, ANGLIA , sa rateze calificarea in faza Sferturilor de finala!
In Grupa noastra, Grupa ,,D,, ITALIA, a invins greu CANADA cu 23-18, dandu-ne sperante de vis , la victorii, in fata celor doua echipe!
ARGENTINA a sfaramat stancile georgiene, invingand GEORGIA cu 54-9, SUD –AFRICA, a invins ambitioasa echipa SAMOA cu 46-16, AUSTRALIA s-a jucat cu echipa URUQUAY-ului si i-a invins cu un categoric 65-3 ! Echipa SCOTIEI, si-a respectat blazonul si a invins echipa S.U.A., cu 39-16 !
DACO-STEJARII Romaniei au inceput partida cu irlandezii, pe WEMBLEY STADIUM din LONDRA, cu 8 jucatori noi in formatie, fata de aceea din partida cu FRANTA. Irlandezii deschid scorul, trasformand, in aplauzele unei asistente record de 89.220 spectatori in min.5, o lovitura de pedeapsa: 3-0, dar egalam imediat , in min.11, prin CALAFETEANU: 3-3 !
Urmeaza 20 de minute de dominare aprope totala a irlandezilor, materializata prin inscrirea a trei eseuri, unul din ele anulat dupa proba video, iar unul din ele cu transformare de MADIGAN, la al doilea ne-a ajutat, bara, in min.17, acelasi jucator transformand o lovitura de pedeapsa . Prima repriza s-a incheiat cu un scor onorabil pentru noi : 18 -3 !
A doua repriza s-a desfasurat in aceeasi nota de dominare a vitezistilor irlandezi, noi avand clar cel putin o viteza in…minus, care au inscris inca 4, eseuri, trei cu transformare, in minutele 44, 64,66, 70, asta si pe fondul eliminarii, pentru10 minute a lui Csoby GAL. Scorul a ajuns asfel la 44 -3 !
In minutul 78 reusim si noi la o actiune curajoasa a daco-stejarilor eseul de onoare, in aplauzele asistentei record prin ,,AUTOBUZUL din CARPATI,, TONITA, aflat la a cincea participare – record la Cupa Mondiala, care a culcat balonul intre buturile irlandezilor ! Transformarea a fost o simpla formalitate si meciul s-a incheiat cu Victoria incontestabila a IRLANDEI –44—10 ! Onorabil, atata putem ! Asteptam cu speranta in victorie, partidele cu ITALIA si CANADA !
Pe curand !
Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.