In acest week-end este programata etapa cu numarul 14 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Totul incepe vineri de la 21.30, cu meciul dintre Darmstadt si Koln. Meci intre locurile 13 si 9 in Germania, cele 2 fiind despartite de 5 puncte. Primul meci direct intre cele doua, avand in vedere ca gazdele sunt nou-venite in primul esalon german. Ele au 3 infrangeri in ultimele 5 jocuri, in timp ce Koln are 2 infrangeri si 2 egaluri in acelasi rastimp. Ultima victorie a lui Darmstadt dateaza de fix o luna, cand FCD trecea de Hannover in Cupa Germaniei cu 2-1.

Echipe de start:

Darm: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Rosenthal – Wagner.

Koln: Horn – Risse, Maroh, Heintz, Hector – Osako, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt – Zoller, Modeste.

Sambata incepem ziua de la 16.30 cu partida dintre Bayern si Hertha. Joaca locurile 1 si 4 din Germania, oaspetii fiind chiar surpriza placuta a acestui nou sezon. Gazdele au 8 puncte avans peste Borussia, locul 2 din Bundesliga. Bavarezii au jucat recent in Liga, castigand clar cu 4-0, tot acasa, cu Olympiakos. Ultimul meci direct a fost 1-0 pentru Bayern.

Echipe de start:

Bayern: Neuer – Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Coman, T. Müller, Vidal, Douglas Costa – Lewandowski.

Hertha: Jarstein – Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger – Beerens, Skjelbred, Darida, Haraguchi – Kalou.

Bremen – Hamburg este urmatorul meci, altadata meci care decidea titlul in Germania. Acum locurile 14 si 10 pentru cele doua, HSV avand totusi un sezon mult mai bun decat ultimele 2-3, cand a luptat numai pentru a se salva de la retrogradare. Ultima etapa a fost chiar una bomba, victorie clara acasa cu Borussia Dortmund, 3-1! Bremen are 3 infrangeri in 5 jocuri. Ultimul joc direct a fost 1-0 pentru muzicanti. De la ei vor lipsi maine, ca accidentati, Husic, Husing si Garcia.

Echipe de start:

Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia – Bartels, Bargfrede, Grillitsch, Junuzovic – Ujah, Pizarro.

Hamburg: Adler – G. Sakai, Djourou, Cleber, Ostrzolek – Jung, Diaz – N. Müller, Holtby, Ilicevic – Schipplock.

Mergem mai departe cu Hannover – Ingolstadt, tot de la 16,30, sambata. Prim meci direct intre cele doua, avand in vedere ca oaspetii sunt nou-veniti in prima liga germana. Locurile 15 si 8, Ingol avand un start mai mult decat bun de sezon. 4 infrangeri in 5 jocuri pentru gazde, 2 victorii la rand Ingol, cu Darmstadt si Heidenheim. Konigsmann, Teichgraber si Erdinc sunt absentii gazdelor.

Echipe de start:

Hannover: Zieler – Sorg, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Schmiedebach, S. Sané – Andreasen, Gülselam, Karaman – A. Sobiech.

Ingolstadt: Özcan – Levels, M. Matip, B. Hübner, Ro. Bauer – P. Groß, Roger, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Leckie.

Un alt meci interesant de sambata este intre Hoffenheim si Gladbach. Borussia chiar a castigat acum 2 zile in Liga cu Sevilla, 4-2 acasa, urcand pe 3 si avand sanse de calificare in primavara UEL. Ei sunt pe 5 in Germania, gazdele fiind lanterna rosie insa, cu doar 8 puncte si o singura victorie pana acum. 4-1 ultim meci direct pentru alb-negri. De la ei vor lipsi Dominguez, Hermann si Schulz, toti accidentati.

Echipe de start:

Hoffe: Baumann – Strobl, Süle, Bicakcic, J.-S. Kim – Schwegler, Polanski – Volland, Nad. Amiri, Schmid – E. Vargas.

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Jantschke, Wendt – G. Xhaka, Dahoud – Drmic, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Si in fine ultimul joc de sambata are loc intre Mainz si Frankfurt. Ambe echipe in alb si rosu, ocupand locurile 11 si 12 in Bundesliga, deci si vecine de clasament. O singura victorie pentru fosta echipa a lui Klopp in 5 etape, exact ca si Frankfurt, ambele traversand o forma destul de slaba. 24 octombrie e ziua ultimei victorii pentru Eintracht, 2-1 la Hannover. 3-1 ultim meci direct, pentru Mainz. Sereno si Soto sunt OUT de la gazde, Balayev, Russ si Bunjaki nu pot juca pentru Frankfurt.

Echipe de start:

Mainz: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli, De Blasis – Muto.

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojevic, Stendera – Aigner, Meier, Ignjovski – Seferovic.

Trecem la ziua de duminica, cu meciul dintre Dortmund – Stuttgart (ora 16.30), alt meci ce altadata putea decide un titlu in Germania. 2 si 16 sunt locurile celor 2 echipe in acest moment. Trupa lui Maxim are 3 infrangeri in 5 jocuri, Borussia avand 3 victorii in acelasi rastimp. 3-2 pentru Borussia a fost scorul ultimei partide directe. Durm, Leitner si Sahin sunt indisponibili la gazde, romanul Maxim este anuntat titular la VfB.

Echipe de start:

Borussia: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Gündogan – Kagawa, H. Mkhitaryan, Reus – Aubameyang.

VfB: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Rupp, Gentner – Maxim, Didavi, Kostic – Ti. Werner.

De la 18.30 are loc partida dintre Augsburg si Wolfsburg. Oaspetii au reusit o mare victorie in Liga acum 2 zile, castigand cu 2-0 la TSKA Moscova si urcand pe primul loc intr-o grupa din care mai fac parte Manchester United si PSV. FCA este pe 17 in Bundesliga, cu un sezon negru pana acum. 1-0 pentru bavarezi in ultimul joc. Acestia au pierdut ieri si in UEL, 2-3 acasa cu Bilbao. Doua victorii la rand pentru lupii in alb si verde, care nu pot conta pe Felipe, Sprenger si Zawada.

Echipe de start:

FCA: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max – Baier – Kohr – Esswein, Koo, Caiuby – Bobadilla.

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, M. Schäfer – Arnold, Luiz Gustavo – Vieirinha, Schürrle – M. Kruse – Dost.

Epilogul etapei are loc duminica de la aceeasi ora, 18.30, intre Leverkusen si Schalke. Si acesta este un meci ce altadata putea fi un derbi pentru titlu. Locurile 6 si 7 acum in Germania, ambele echipe europene, care au jucat recent meciuri in cupe. Bayer a facut 1-1 la BATE Borisov in Liga, Schalke a castigat joi seara cu APOEL, in UEL, 1-0. 3 infrangeri in 5 jocuri Leve, o singura victorie Schalke, cea de aseara cu cipriotii. Boeder si Hilbert sunt indisponibili la gazde, Santana, Uchida si Hoger sunt cei OUT de la minerii in alb si albastru.

Echipe de start:

Bayer: Leno – Donati, Tah, Toprak, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Calhanoglu, Mehmedi – Hernandez.

Schalke: Fährmann – Riether, J. Matip, Höwedes, Aogo – Goretzka, Höjbjerg – L. Sané, M. Meyer – Huntelaar, di Santo.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.