La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 15 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Etapa incepe chiar vineri, cu meciul dintre Lyon si Montpellier, de la ora 21.30. Locurile 2 si 14 in Franta. Gazdele au 13 puncte mai putin decat PSG, care pare clar desprinsa ca lidera. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru OL, ultima acum 3 zilei in Liga, 1-2 cu Gent din Belgia. Montpellier are 3 victorii in 5 etape, dar ultimul meci direct a fost un cosmar, 1-5 acasa cu Lyon.

Echipe de start:

Lyon: Lopes, Morel, Yanga-Mbiwa, Bisevac, Rafael, Darder, Gonalons, Tolisso, Valbuena, Lacazette, Bauvue.

Montpellier: Pionnier, Roussillon, Hilton, Congre, Dabo, Remy, Skhiri, Boudebouz, Martin, Bakar, Cornette.

Mergem sambata pentru a vorbi despre primul joc al zilei, PSG – Troyes, de la ora 18. PSG vine dupa un succes urias la Malmo, 5-0, Zlatan Ibrahimovici fiind primit ca un zeu in orasul natal suedez. Parizienii sunt ca si campioni dupa doar 14 etape, avand 13 puncte avans fata de OL si Caen. Troyes e lanterna rosie cu 5 puncte acumulate doar si nicio victorie bifata. Se poate anunta asadar inca o victorie de mari proportii a gazdelor.

Echipe de start:

PSG: Trapp- Kurzawa, Marquinhos, Silva, Wiel- Matuidi, Motta, Rabiot- Cavani, Ibrahimovic, Maria.

Troyes: Bernardoni- Pereira, Veskovac, Saunier, Dabo- Ayasse, Pi- Court, Nivet, Darbion, Jean.

Incepem acum seria mai lunga a meciurilor de la ora 21. Angers – Lille este primul dintre ele, intre locurile 5 si 17. Gazdele au fost surpriza placuta a acestui debut de sezon, sperantele pentru o clasare de cupa europeana fiind chiar mari. Lille are acum un nou antrenor, Frederic Antonetti luandu-i locul lui Herve Renard. 3 egaluri la rand pentru LOSC, ajunsa pe un loc obscur in Franta, altadata cainii fiind campioni care evoluau constant in grupele Ligii. E primul meci direct intre cele doua.

Echipe de start:

Angers: Butelle- Andreu, Thomas, Traore, Manceau- Mangani, Saiss, Ndoye- Camara, Ketkeophomphone, Sunu.

Lille: Enyeama- Corchia, Civelli, Soumaoro, Sidibe- Balmont, Mavuba, Martin- Benzia, Guillaume, Bautheac.

Urmatorul meci de la 21 le opune pe Gazelec Ajaccio si Lorient. Locurile 16 si 9 din Franta. Gazdele si-au mai revenit in ultima vreme, dupa un start negru de sezon. 4 victorii chiar in ultimele 5 partide pentru ei. Lorient are doar 2 in 5 jocuri. Niciun meci direct pana acum, pentru ca gazdele sunt nou-venite in prima liga franceza. Lorient nu se poate baza pe Waris, Lautoa, Abdullah si Moukandjo (incert totusi pana la aceasta ora, cu sanse de a juca).

Echipe de start:

Ajaccio: Maury- Sylla, Brechet, Mangane, Coeff- Poggi, Moigne, Ducurtioux- Larbi- Zoua, Boutaib.

Lorient: Lecomte- Gassama, Kone, Toure, Guerreiro- Jouffre, Ndong, Bellougou, Philippoteaux- Jeannot, Moukandjo.

Nantes – Bastia este urmatorul joc de care ne vom ocupa, tot de sambata seara. Locurile 11 si 18 in acest sezon. Bastia are 4 infrangeri in ultimele 5 jocuri, Nantes 3. Deci 2 echipe fara o forma prea grozava de joc. 2-0 Bastia in ultimul joc direct. Ultima victorie a corsicanilor a venit pe 31 octombrie, 1-0 cu Caen. Nantes are foarte multi accidentati, dintre care Thomasson, Ndongala si Toure ar fi cei mai importanti.

Echipe de start:

Nantes: Riou- Moimbe, Cana, Vizcarrondo, Sabaly- Deaux, Toure- Lenjani, Bammou, Iloki- Sightorsson.

Bastia: Leca- Cioni, Squillaci, Peybernes, Marange- Cahuzac, Fofana- Ayite, Ngando, Palmieri- Brandao.

Reims – Rennes este penultimul joc de sambata seara. Bretonii se lupta intre ei, in duelul locurilor 15 si 8. 5 infrangeri la rand pentru Reims care traverseaza o perioada de cosmar in acest moment. Ultima victorie e de ceva vreme, 1-0 in 25 septembrie, acasa cu Lille. 2 victorii in 5 jocuri Rennes, care e aproape de locurile de UEL. 2-2 ultima etapa cu Bordeaux. 1-0 Reims in ultimul joc direct.

Echipe de start:

Reims: Agassa- Signorino, Weber, Mandi, Traore- Oniangue, Devaux, Kankava- Diego, Ngog, Preville.

Rennes: Costil- Moreira, Mexer, Armand, Baal- Fernandes, Andre- Dembele, Doucoure, Ntep- Sio.

Toulouse – Nice incheie ziua de sambata, tot de la ora 21. Nice e pe 4 si anunta un sezon mai mult decat surprinzator pentru trupa mediteraneeana. Toulouse e pe 19 si din pacate lucrurile se anunta albastre pentru trupa lui Mihai Roman in acest an. 15 puncte le separa pe cele 2. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru alb-violeti, care nu au mai castigat din 28 octombrie. 3 victorii in 5 partide pentru Nice, care are si 2 succese la rand acum, cu Lyon si Marseille, doua forte asadar in L1. 3-2 Nice in ultimul joc direct.

Echipe de start:

Toulouse: Ahamada- Matheus, Tisserand, Diop, Somalia- Machach, Didot, Akpa- Trejo, Pesic, Braithwaithe.

Nice: Hassen- Pied, Baysse, Marchand, Pereira- Koziello, Mendy, Seri- Mallmann- Arfa, Germain.

Duminica, ziua incepe de la 15, cu partida dintre Saint-Etienne si Guingamp. Gazdele au jucat ieri in UEL cu Rosenborg, terminand la egalitate, 1-1. 2 victorii in 5 jocuri pentru ele, 2 victorii la rand pentru Guingamp, una cu Ajaccio, alta cu Toulouse. 2-1 in ultimul meci direct pentru alb-verzi, care nu pot conta duminica pe Sall, Pogba, Beric si Lemoigne. Cele 2 sunt pe 7 si 10 in Franta.

Echipe de start:

ASSE: Ruffier- Ekotto, Polomat, Perrin, Clerc- Clement, Diomande- Bahebeck, Cohade, Hamouma- Roux.

Guingamp: Lossl- Jacobsen, Kerbrat, Sorbon, Leveque- Coco, Diallo, Sankhare, Salibur- Briand, Privat.

Duminica de la 18 avem Bordeaux – Caen. Gazdele sunt suparate dupa eliminarea de joi din Europa League, in urma esecului de la Liverpool, 1-2 pe Anfield. Caen e in forma, e pe 2 la egalitate cu Lyon, 25 de puncte. 1-2 totusi in ultimul meci direct (pentru Bordeaux). 3 infrangeri in 5 jocuri Caen, doar 2 Bordeaux. Pallois e suspendat la ei, Yahia si Imorou sunt OUT pentru Caen.

Echipe de start:

Bordeaux: Carrasso- Contento, Sane, Yambere, Guilbert- Saivet, Plasil, Chantome- Maurice, Crivelli, Khazri.

Caen: Vercoutre- Appiah, Youssef, Silva, Imourou- Delaplace, Seube, Feret- Rodelin, Delort, Bessat.

Epilogul acestei etape are loc intre Marseille – Monaco, duminica de la 22. Un mare derbi de mare traditie in Franta, intre doua echipe care au facut istorie in L1. 2-1 OM in ultimul joc direct. 4 victorii in 5 jocuri marseillezii, ultima chiar ieri seara in UEL, 2-1 acasa cu Groningen. Monaco a pierdut tot joi, 0-2 acasa cu Anderlecht si calificarea in primavara pare pierduta. Doar 2 victorii in 5 jocuri pentru monegasci. Locurile 12 si 6 pentru cele doua acum, in Ligue 1. Doar Diaby si Ceglie lipsesc de la OM, pentru Monaco fiind indisponibili Dirar, Traore, Bakayoko si Lemar.

Echipe de start:

OM: Mandanda- Mendy, Rekik, NKoulou, Manquillo- Isla, Diarra- Nkoudou, Cabella, Alessandrini- Batshuayi.

Monaco: Subasic- Toure, Raggi, Carvalho, Coentrao- Pasalic, Fabinho, Moutinho- Silva, Carillo, Costa.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.