Vești bune pentru cele două formații nou-promovate în Liga 1, FC Voluntari și ACS Poli Timișoara. Cele două cluburi vor primi nu mai puțin de 1.200.000 de euro din drepturile tv, față de 800.000 de euro, cât au primit echipele venite din al doilea eșalon, în sezonul trecut.

„Prima rată din drepturile tv se va împărți 30 la sută în mod egal tuturor echipelor, iar 70 la sută în funcție de locul din clasament. Din a doua rată a drepturilor, va ajunge câte 50 la sută echipelor din play-off și 50 la sută echipelor din play-out. E o diferență, pentru că se împart mai mulţi bani celor șase formații din play-off, dar este o diferență pe care cluburile au acceptat-o.

Cluburile ne-au cerut să nu facem publice sumele de bani pe care le vor încasa din drepturile tv, este o chestiune de confidențialitate, pentru că nu vor să aibă probleme cu sponsorii.

Pot doar să spun că o nou-promovată va primi 1.200.000 de euro, iar o echipă din partea a doua a clasamentului își va asigura, practic, 70% din buget”, a spus Gino Iorgulescu, într-o conferință de presă susținută la sediul LPF.

În plus, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal a ținut să sublinieze că, din sezonul următor, deținătoarea Cupei Ligii, competiție transmisă de Digi Sport, la fel ca Liga 1, va primi suma de 400.000 de euro.

 

sursa digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.