Acum , dupa ce-a trecut peste noi, valul si balul Calificarilor fotbalistice in Liga Campionilor si Liga Europeana, sa stam putin de vorba, sa ne ,,lingem ranile,, -scuzati termenul! si, vorba cantecului, cam trist, sa o luam de la inceput, adica mai pe sleau spus, de la anul ! Pana atunci, nu ne ramane decat sa ne uitam la altii, mai ales la echipele in care mai joaca vreun romanas de-al nostru !

Visatori si naivi am crezut ca vom da lovitura ! La PARALE !

Am pornit la drum, precum celebrul cavaler Don Quijote, de pe linia de pornire cu Steaua in esalonul intai, in turul 2 al Ligii Campionilor. Ce a fost se cunoaste : ne-am facut de ras! Nu numai ca ne-am facut de ras, se intampla si la case mai mari, dar se pare ca din stea, Steaua va deveni o steluta… cazatoare ! Ar fi o mare pierdere pentru fotbalul romanesc !

A.S.A. Tg. MURES, vicecampioana unui campionat modest ca exprimare fotbalistica si nu numai, a facut si ea ce-a putut. Macar s-a straduit, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, sa se prezinte cat mai onorabil, jucatorii invatand si ceva franceza ! Oricum, inca inainte de-a juca cu francezii am zis ca n-avem nicio sansa. Logica tipic …romaneasca ! De victime de doi bani !

ASTRA Giurgiu a fost la un pas de a ne scoate in..Europa fotbalistica, insa a platit tribut unei revelatii prea timpurii, primind creduli, doua lalele negre olandeze, fara ca noi sa ne stropim cu busuioc sfintit la Voronetul lui STEFAN !

F.C.BOTOSANI a intrat in cavalcada calificarilor, printr-un concurs de imprejurari, comportandu-se ca o domnisoara naiva, dar cocheta, in fata panilor polonezi care au stiut mai bine cum sta chestia cu sutul si golul !

Ca sa punem si bomboana pe coliva, tragerile la sorti pentru grupe ne-ar fi fost favorabile unei comportari onorabile ! Dar mai bine stam acasa, ca doar unde-i cel mai bine ca acasa? Poate, dupa un chef nebun cu baietii, cand totul se termina in bratele unei …telespectatoare, la o scuzabila confuzie de…adresa si persoana !

Sa revenim la fotbal ! Ne asteapta partidele decisive cu ungurii si grecii, partide in care trebuie sa invingem. Culmea e ca ne sta in putinta, dar iar am inceput cu vaicarelile ! Tipic romaneste ! Mai grav esta ca tonul il dau tocmai cei din Staff-ul tehnic al Nationalei !? Nu vreau sa fiu tocmai eu Gica contra , dar avem jucatori la nationala capabili sa invinga in ambele partide !

A inceput si Liga a doua cu partide, una mai spectaculoasa ca alta, cu goluri si spectacol total si pe teren si in tribune. Noi cautam insa jucatori pentru echipele de Liga 1 pe coclauri straine, doar pentru ca sunt de unde sunt ! Nu mai umblati dupa cai verzi pe pereti! Avem copiii de la VIITORUL ca exemplu, ce ne mai trebuie ? Chiar asa, ce ne mai trebuie ?

Cu sinceritate,

Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.