Titlul este cam hazliu! Problema insa e foarte serioasa, fiind vorba de fotbalul nostru cel de toate zilele si, mai ales, de noptile pierdute de bravii suporteri, intre iluzii, sperante si amare dezamagiri, toate sub semnul sportului Rege-Fotbalul!

Cei patru iepuri, dragalasi si jucausi, deghizati in CUPE, ne-au pus inima pe jar si ne-au impins de la spate ca pe niste papusi naive si nostime, in tribunele unor stadioane in care merita sa stai doar cat tine ,, spectacolul,, am vrut sa zic, meciul !

Primul iepuras poarta in spate LIGA 1, care incoroneaza castigatoarea, cu mult ravnita si muncita Cupa a Campioanei Ligii 1, oferita de FEDERATIA ROMANA de FOTBAL, cel de-al doilea, traditionala competitie-Soc, Cupa Romaniei, cel de-al treilea, Cupa Ligii Profesioniste de Fotbal, acordata de LIGA PROFESIONISTA de FOTBAL, iar cel de-al patrulea, SUPERCUPA Romaniei, oferita cu generozitate, din nou, de FEDERATIA ROMANA de FOTBAL! Daca pana mai ieri se alerga dupa doi iepuri, acum, dupa model european, ca tot am intrat in Europa, alergam dupa …patru iepuri ! Culmea e ca in noul ,,format ,, Steaua, cu antrenorul Galca la timona, era cat pe ce sa dea lovitura de gratie si sa cucereasca toate patru cupe!

 
Problema delicata este ca, la ora actuala, n-avem nici jucatori, nici…morcovi, adica bani, ca sa facem fata, competitiv vorbind, la aceste patru solicitante si costisitoare Cupe –competitii, oricata bunavointa ar avea cluburile!

Liga 1 se prezinta acum intr-o forma noua de desfasurare care solicita din plin echipele, obligate sa joace in partide insirate ca margelele pe ata, gen,, o etapa se incheie, incepe o alta,, partide jucate la un nivel tehnic mai mult decat modest. Agenda fotbalistica s-a incarcat cu meciurile echipelor participante la preliminariile Cupelor Europene, la care s-au adaugat cele ale Nationalei, in calificarile pentru Campionatul European. Patimasul dar naivul suporter inghite momeala si vine la meciuri, unde, in conditiile mai sus aratate, numai spectacol nu e! Asa ca, vorba poetului – decat munca fara rost, mai bine mai mult si prost! Mai in gluma, mai in serios, aventura trista a echipelor noastre in preliminariile Cupelor Europene ne-a demonstrat ca ne mai trebuia tichie de margaritar, noua, ocupantilor locului 7 in lume in ierarhia fotbalului ! Si-acum, evident se pune intrebarea; ce-i de facut ca fotbalul romanesc sa-si revina din starea de necompetitivitate in care se afla acum? Mai cream o Super – Supercupa pe care sa o acordam echipei invingatoare in partida dintre echipa castigatoare a Supercupei si echipa care a reusit cel mai mare punctaj in calificarile in Cupele Europene si in grupe, daca se califica! Ce mi-e patru sau cinci iepurasi ? Are FEDERATIA, cupe! Problema e: de unde gasim MORCOVI, adica bani pentru iepurasii-cupe ? Ca de CUPE, adica de meciuri, nu ducem lipsa! Sau, mai bine ramanem doar cu singura competitie surpriza-CUPA ROMANIEI, iar cu banii-morcovi pentru celelalte trei, sprijinim mult mai bine ca pana acum viitorul fotbalului romanesc, FOTBALUL JUVENIL, incepand cu cel din curtea scolii si continuand – jos palaria, cu excelentele initiative ale Federatiei, cu diviziile de elita, centrele de excelenta si nationalele – Under de juniori !

Daca onor Federatia Romana de Fotbal si-ar da mana cu Liga Profesionista de Fotbal si ar acorda un premiu consistent echipei care a promovat, cu incredere si curaj, jucatori romani din randul juniorilor crescuti la club sau jucatori din ligile inferioare sau ar apela la cat mai putini jucatori straini sau chiar la nici unul, atunci am putea vorbi de o relansare a fotbalului romanesc! Dupa 10 etape in Liga1, echipa VIITORUL nascuta si crescuta in Academia HAGI, este pe locul 2 ! Ceea ce era de demonstrat!

N.A. Acest material e un pamflet. Luati-l, va rog, ca atare! E un pamflet –dorinta pentru binele fotbalului romanesc !

Acelasi, Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.