na dintre noutăţile tactice pregătite de Rafa Benitez la Real Madrid este folosirea lui Cristiano Ronaldo ca vârf. Cifrele îi dau dreptate noului tehnician de pe Bernabeu.

În sezonul recent încheiat, portughezul a marcat 61 de goluri în toate competiţiile, 48 doar în La Liga, unde a devenit golgheter pentru a treia oară.

Dintre cele 61 de goluri, 39, adică 64%, au fost reuşite din postura de număr 9, arată o statistică publicată de cotidianul AS. În schimb, de pe postul de extremă, Ronaldo a marcat de doar şapte ori (11%).

Evoluţia lusitanului de la extremă la atacant de careu este evidentă, atunci când comparăm cifrele din sezoanele precedente. În 2013/14, CR7 a înscris 47% dintre cele 51 de goluri din poziţia de vârf, iar 23,5% au venit în meciurile în care a fost folosit pe partea stângă a atacului.

Cu un an înainte, în 2012/13, Cristiano a marcat 27 dintre cele 55 de goluri ale sale (49%) din postura de număr 9. În sezonul 2011/12, cel în care Real a cucerit titlul, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Balonului de Aur a punctat de 60 de ori. Doar 20 dintre golurile sale, adică 33%, au fost reuşite ca vârf.

Cifrele confirmă faptul că Ronaldo şi-a îmbunătăţit foarte mult prezenţa în careu şi că se simte foarte bine ca număr 9.

Iniţial, portughezul nu a fost convins că schimbarea poziţiei de pe teren este un lucru bun pentru el. Problemele pe care le-a avut la genunchi la finalul sezonului 2013/14, care i-au afectat şi prestaţiile de la Cupa Mondială de anul trecut, i-au limitat, însă, influenţa în atac şi l-au convins să joace tot mai aproape de porţile adverse.

sursa digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.