Antrenorul Costică Buceschi a fost prezentat oficial astăzi la HC Dunărea Brăila, el îmbrăcând tricolul cu sigla clubului brăilean la conferința de presă organizată la sediul clubului.

Costică Buceschi a declarat că își dorește performanță la Brăila, dar pentru asta are nevoie de dubluri pe toate posturile, la un nivel apropait de valoare a jucătoarelor. Acesta a spus că împreună cu conducerea clubului a stabilit ca lotul cu care va aborda noul sezon competițional să cuprindă 20 de jucătoare, pentru ca echipa să facă față pe toate fronturile și să obțină performanțele pe care publicul brăilean le are de la echipă.

De altfel, directorul executiv al HC Dunărea Brăila a anunțat astăzi că s-a primit din partea FRH o propunere de a juca în Cupa EHF în sezonul 2015-2016 în condițiile în care ASC Corona Brașov se confruntă cu probleme financiare mult mai mari și nu se va înscrie în Cupa EHF pentru sezonul următor.

Buceschi a spus că obiectivul pentru viitorul sezon va fi stabilit după definitivarea lotului. Acesta a spus că din postura de adversar al HC Dunărea a constatat că până acum echipa din Brăila juca în 3-4 jucătoare și dacă una dintre aceste rotițe nu funcționa, tot jocul nu dădea rezultatul așteptat. Noul antrenor al echipei de la Dunărea a spus că speră să reușească împreună cu conducerea clubului să aducă câteva jucătoare cel puțin la nivelul jucătoarelor de vârf din actualul lor, dar și jucătoare tinere, dornice de afirmare.

 

”Sezonul 2015-2016 e un sezon în care HCM Baia Mare și-a schimbat optica și se axează pe jucătoare autohtone și piața a explodat din punctul asta de vedere. Așa că noi trebuie să fim pregătiți și vrem să vedem cât mai multe jucătoare de valoare apropiată. Eu cred că vom încerca să schimbăm în bine fața echipei, să ne apropiem de performanțele de acum doi ani ale echipei. Va fi mai greu, campionatul nu mai e același, în afara celor două puteri mai sunt încă trei echipe care își doresc să se bată la primele trei locuri, lucru care e bine pentru handbal și e bine pentru spectacol”, a declarat Buceschi.

În privința jucătoarelor pe care le-ar dori aduse la echipă, antrenorul Costică Buceschi a spus că:

”Lista este destul de lungă, dar pentru aceste jucătoare mai sunt și alte cluburi care se bat pentru semnătura lor. Nu cred că trebuie să aruncăm cu banii pe jucătoare. Vor apărea și remanieri la nivelul lotului, dar nu putem schimba nimic până nu știm ce aducem. Eu aș vrea vreo 4-5 jucătoare cel puțin, pe toate posturile. Toate posturile trebuie să fie acoperite de cel puțin două jucătoare de valoare, iar dacă găsești și jucătoare tinere care să vină cu un suflu nou, lotul ar fi unul complet. Ne dorim să reluăm pregătirile pe 15 iulie, iar din 20 iulie să mergem în cantonament, dar este important ce se va stabili la Aducarea Generală a FRH, pentru că se discută ca anul acesta campionatul să înceapă mai repede, pentru ca la finalul campionatului să nu mai fie nevoie să se joace din 3 în 3 zile, cu deplasări destul de lungi”.

În privința iminentei despărțiri de Gabriela Perianu, Buceschi a spus că cei din conducerea clubului poartă negocieri și cu CSM București și cu HCM Baia Mare, iar varianta cea mai bună ar fi cea a unui împrumut, cu 2-3 jucătoare la schimb.

La final Buceschi a felicitat conducerea clubului pentru că în situația în care au existat probleme financiare în acest retur echipa a reușit totuși să se claseze pe locul 6.

sursa www.probr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.