Astra Giurgiu și Universitatea Craiova se întâlnesc sâmbătă, 22 mai, în finala Cupei României la fotbal. Meciul este programat la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”.

Astra, cu un nou antrenor principal, în persoana lui Ionuț Badea, a trecut dramatic de Dinamo în semifinalele Cupei. Giurgiuvenii s-au impus cu 1-0 în tur, au cedat cu același rezultat în Ștefan cel Mare, după 90 de minute, apoi au avut nervii mai tari la loviturile de departajare. Andreas Mihaiu a avut șansa să îi ducă pe „câini” în ultimul act, dar a fost ghicit de de două ori de portarul Mihai Popa.

Astra a va juca pentru a 4-a oară în finala Cupei României, ultima dată în urmă cu două sezoane. Giurgiuvenii au ridicat o singură dată trofeul, în sezonul 2013/2014.

Universitatea Craiova vrea a doua Cupă din palmares

Universitatea Craiova a avut o semifinala mult mai ușoarăm, împotriva divizionarei secunde Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Oltenii au rezolvat calificarea din manșa tur, câștigat cu 3-0 în deplasare. La returu, Marinos Ouzounidis și-a permis să menajeze o parte dintre titulari și s-a mulțumit cu un 2-2.

Universitatea Craiova este pentru a doua oară în ultimii 3 ani într-o finală de Cupă. „Juveții” au câștigat precedenta finală, 2-0 împotriva lui Hermannstadt.

Finala Cupei României, cu spectatori?

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că finala Cupei României va fi primul meci cu spectatori pe teritoriul României, de la debutul pandemiei de coronavirus.

Finala este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU, sper că vom avea avizul. Organizatorii trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.